Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 14.04.2020, 18:48   #13
Adagiio
Zakonserwowany

Adagiio's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Milazzo
Motocykl: XRV 750
Adagiio will become famous soon enough
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 5 godz 8 min 8 s
Domyślnie

Koleżeńska rada, nie kupuj motocykla do którego nie jesteś przekonany. I nie zaczynaj poszukiwań od aspektu technicznego, bo motorek ma kręcić a to czy wymiana czegoś kosztuje dwie czy trzy dychy jest najmniej w tym istotne.
Jeśli liczysz że koszty eksploatacji Ducati będą takie jak w Varadero i nudna przewidywalność, to tak nie będzie. Zasadnicza różnica jest taka że Viadro to motocykl do spokojnego jeżdżenia i podróżowania, Ducati tez się podróżuje, ale jak chcesz przyjebać w palnik to robisz po kilka klików przy zawieszeniu i wio, to tak po krótce. Ducati to motorki na sztywnej ramie, dobrym zawieszeniu i sportowym charakterze. Fanem Guzzi jest mój ojciec, ale on jest kolekcjonerem motocykli a nie podróżnikiem.
Oryginalny rozrząd i polecam tylko taki montować, kosztuje do Multi 1100 około 350 euro a do 999 470 euro. W obu wymieniałem sam, nie jest to bardziej skomplikowane niż w samochodzie. Skromny z natury jestem i nie lubię się przechwalać, ale miałem wszystkie motocykle turystyczne i sportowe, które mnie kręciły i intrygowały. Tylko kilka zapamiętałem jako dające ogromną frajdę i przyjemność z jazdy, reszta była bezpłciowa, dwa z nich mam do dziś i są to Ducati.
Powodzenia.
Adagiio jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem