Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 15.04.2020, 12:24   #22
Adagiio
Zakonserwowany

Adagiio's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Milazzo
Motocykl: XRV 750
Adagiio will become famous soon enough
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 4 godz 36 min 37 s
Domyślnie

Czasy kiedy Cagivy, Moto Morini czy Garelli chodziły na włoskich prundach to inna epoka. Zobacz na oceny użytkowników, to nie są dziennikarze brukowców motocyklowych, którzy piszą za gratyfikacje producentów, tylko zwykli ludzie. Nie mają powodów żeby oceniać nad wyraz dobrze, albo ganić bezpodstawnie: http://www.moto.it/social/recensioni...version=IUjElX

Części są od ręki w Romie, nie widzę znaczących różnic w cenach porównując np. z Japonią. U nas nie ma pojęcia jak z dostępnością, serwis taki sam jak w innych moto, szczególną uwagę należy zwracać na inspekcję zaworów i nie stosować zamienników nieznanej jakości. Ale to wynika u mnie z zasady, bo w innych moich moto też staram się robić serwisy na oryginalnych częściach. W swoich robiłem rozrząd, jakiś czujnik wymieniałem, synchronizację przepustnic, inspekcję zaworów, wymiany oleju i filtrów, opony, zestaw napędowy i regularne serwisy zawieszeń, w obydwu mam Ohlinsa. Nigdy nie dotykałem nic w silniku, acha w Multi padł mi rozrusznik bo odkleił się jeden magnes i pokiereszował wirnik, niestety rozrusznik to gówno marki denso, takie samo jak w większości innych moto. Kuliłem używany za 50 euri i wymieniłem, stary zregenerowałem i mam na zaś, to tyle przez wszystkie lata uzytkowania.
Jakbym miał jeździć, jak kiedyś robiąc po 40 tysiaków w sezonie to nie wybrał bym do tego Ducati, tylko Hondę.
Adagiio jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem