Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 18.04.2020, 21:43   #1308
44FG

Miasto: Warszawa
Motocykl: CRF1100L AS, Husqvarna 701 Enduro, KTM 890 Adv R
44FG jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 1 dzień 17 godz 52 min 7 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Lolex Zobacz post
Spokojnie, Kolego Afra 1100 jest super, co najmniej tak samo super jak 1000 Masz rację, że niektórzy z nas narzekają na ten sprzęt pomimo, że nie mieli z nim do czynienia... Z drugiej strony u nowych użytkowników może działać "efekt oczarowania" I zachwalają nawet to co jest rozwiązane tak sobie. I akurat STEROWANIE elektro-ustrojstwami jest w 1100 rozwiązane tak sobie. Mało intuicyjnie. Można to było zrobić lepiej. Gdy brałem maszynę na testy, to nawet sprzedawca nie umiał mi "krótko i węzłowato" wyjaśnić co i jak... Może to świadczyć albo o sprzedawcy, albo o sprzęcie, raczej to drugie. Narzekania na sterowanie jest w internetach dużo, więc możliwe, że w kolejnej wersji poprawią Bo ponoć Honda słucha użytkowników. Ponoć.
Jestem bardzo spokojny. Nikogo ani niczego nie atakuję, ktoś musi grać rolę adwokata diabła

Nie wiem czy sterownie jest najbardziej intuicyjne. Ja się go dość szybko nauczyłem. W pierwszym tygodniu użytkowania miałem opanowane. Zauważyłem jedynie, że halogenów nie włączam i nie wyłączam co 15 sekund więc fakt iż wymaga to wejścia w menu i wyboru którą z 4 rzeczy chcesz akurat włączyć nie jest dla mnie dramatem. Jeśli miałbym się realnie czepiać to czepiałbym się np prędkości działania tabletu. Uważam, że w obecnych czasach powinno być dużo szybciej i płynniej. Druga rzeczą, której można się czepnąć to brak jakiegoś sensownego opóźnienia dla działania trybu dzień/noc na tablecie. Jak jest zmierzch to czasem zmienia raz po raz z jednego na drugi. Ale to są realne uwagi kogoś kto tym sprzętem zaczął jeździć a nie wyłącznie widział go w internecie. Jak przyjdzie pogoda i wypuszczą nas z domów to mam nadzieję przyjdą realne uwagi odnośnie jak się tym np jeździ w trochę bardziej wymagającym terenie i czy te wszystkie tryby mają czy nie mają sensu.

Ostatnio edytowane przez 44FG : 18.04.2020 o 22:02
44FG jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem