Cytat:
Napisał Lolex
Spokojnie, Kolego  Afra 1100 jest super, co najmniej tak samo super jak 1000  Masz rację, że niektórzy z nas narzekają na ten sprzęt pomimo, że nie mieli z nim do czynienia... Z drugiej strony u nowych użytkowników może działać "efekt oczarowania"  I zachwalają nawet to co jest rozwiązane tak sobie. I akurat STEROWANIE elektro-ustrojstwami jest w 1100 rozwiązane tak sobie. Mało intuicyjnie. Można to było zrobić lepiej. Gdy brałem maszynę na testy, to nawet sprzedawca nie umiał mi "krótko i węzłowato" wyjaśnić co i jak... Może to świadczyć albo o sprzedawcy, albo o sprzęcie, raczej to drugie. Narzekania na sterowanie jest w internetach dużo, więc możliwe, że w kolejnej wersji poprawią  Bo ponoć Honda słucha użytkowników. Ponoć.
|
Jestem bardzo spokojny. Nikogo ani niczego nie atakuję, ktoś musi grać rolę adwokata diabła
Nie wiem czy sterownie jest najbardziej intuicyjne. Ja się go dość szybko nauczyłem. W pierwszym tygodniu użytkowania miałem opanowane. Zauważyłem jedynie, że halogenów nie włączam i nie wyłączam co 15 sekund więc fakt iż wymaga to wejścia w menu i wyboru którą z 4 rzeczy chcesz akurat włączyć nie jest dla mnie dramatem. Jeśli miałbym się realnie czepiać to czepiałbym się np prędkości działania tabletu. Uważam, że w obecnych czasach powinno być dużo szybciej i płynniej. Druga rzeczą, której można się czepnąć to brak jakiegoś sensownego opóźnienia dla działania trybu dzień/noc na tablecie. Jak jest zmierzch to czasem zmienia raz po raz z jednego na drugi. Ale to są realne uwagi kogoś kto tym sprzętem zaczął jeździć a nie wyłącznie widział go w internecie. Jak przyjdzie pogoda i wypuszczą nas z domów to mam nadzieję przyjdą realne uwagi odnośnie jak się tym np jeździ w trochę bardziej wymagającym terenie i czy te wszystkie tryby mają czy nie mają sensu.