Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 29.07.2009, 12:40   #34
ramires
Administrator

ramires's Avatar

Miasto: Otwock ale chętnie na Śląsk bym wrócił
Motocykl: RD37A (Hybryda), dwie ramy RD03 w zapasie
Przebieg: ojojoj
ramires ma wyłączoną reputację
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 6 dni 10 godz 15 min 55 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał rafalkefir Zobacz post
xenona nie zamontujesz niestety legalnie, jak na razie to chyba tylko bmw seryjnie robi motocykle z xenonami, montaz jest bardzo prosty, są zestawy do samochodów, gdzie w środku masz dwie przetwornice, żarówki i wszystkie kabelki, musisz tylko kupić taki zestaw z jaką potzrebujesz żarówką, przerabiać sie nie bardzo opłaca bo nigdy nie wymierzysz odpowiedniej odległości czyli ogniskowej. Wkładasz palnik zamiast żarówki, montujesz przetwornice, podłanczasz kabelki a potem sie cieszysz użytkowaniem, z tego co słyszałem to policja jest troche cięta na xenony w moto, mojemu koledze zabrali dowód za jazde na xenonie.
Może miał pryzmat na szkle ... montowanie xenonów powinno być powiązane z wymianą/modyfikacją szkła, aby nie miało pryzmatu. Wówczas nie ma kłopotu. Też mi się doczepili kiedyś w puszce jak miałem xenony założone i dalej pryzmat był, dlatego potem kupiłem stary reklektor i wyciąłem u znajomego w zakładzie co potrzeba i miałem pomiędzy drogą a xenonem gładkie szkło. Podjechałem kiedyś do diagnosty z tym aby się upewnić i przegląd od razu robiłem i powiedział, że teraz to drogówka może mi skoczyć.
ramires jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem