Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 24.09.2020, 11:38   #29
CzarnyEZG

CzarnyEZG's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Motocykl: RD04
CzarnyEZG jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 6 dni 23 godz 13 min 11 s
Domyślnie

Matjasku - rzeczywiste spalanie w ADVkach to 2,5 litra/100 km. przy zbiorniku 14 litrów daje to spokojnego zasięgu około 500 km.
W Polsce myślę, że to spokojnie wystarczy a i zawsze możesz kupić adwenczurowy superhiper mega kanister do benzyny w kolorze dojrzałego KTMa i zabrać jeszcze dyszkę do jednego z dodawanych fabrycznie trzech kufrów.

ADVka spodobała nam się między innymi właśnie dlatego, że miała fabryczne kufry.
Jasne - dołożyliśmy deflektor, handbary, grzane manety, uchwyty na wodę i zmieniliśmy opony, ale już w wersji podstawowej można sobie tym popyrkać miło i się zapakować.

Edit - co do dostępności części - silnik nowy, kompletny kosztuje około 2 kpln, ale importerom zdarzają się chwilowe przerwy w dostawach pierdół i na przykład czasem na klocki hamulcowe trzeba czekać dwa tygodnie.

Jeżeli chodzi o duże wady - to rocznik 2017 miał problem z chwilowym zawahaniem po gwałtownym dodaniu gazu, ale załatwili to wymieniając moduły.
W tym samym roczniku zdarzyły się pękające ramy przy główce, ale to też poprawili.

Dodatkowo u nas w Junaku na początku nie było ładowania - chińczyk źle założył pokrywę i przyszczypał kable.
Serwis wymienił wiązkę od ręki.

Novy - jak szukasz dla Pani swojej moto, to jej pokaż, bo kobietom się podoba (w przeciwieństwie tego dla wędkarzy) a jakbyś brał, to bierz nowe (10 kpln vs 7-8 kpln za używki ch. wie po kim i jakim serwisowaniu)

2014: Żatki Bolek na promie kosmicznym
2015: Veni Vidi Wypici
2016: Muflon na latającym gobelinie
2017: Garbaty Jednorożec
2018: Czarny Jaszczomp
2019: Rodzina 50ccm plus
2020: Żółwik Tuptuś
2021: Chiński Syndrom
2022: Nie lubię zapierdalać
2023: Statek bezpieczny jest w porcie,
ale nie od tego są statki
2024: Uwaga bo ja fruwam