W sumie to macie rację, też do tego doszedłem po wieczornej lekturze forum. Dodatkowo tutaj tak naprawdę nie ma nic interesującego, pogoda się psuje, wieje a około 15 zaczyna być zimno. Jeszcze te drogi, na mapach zaznaczone na zielono, ale nikt nie napisał że droga z Calvi do Porto na 50km swojej długości to zniszczona nawierzchnia porośnięta maki na poboczu, przez co nie widać tego co miało być widać, zakręcona jak pijany wąż i wąska. Jak juz ktoś nią jedzie to przeważnie środkiem( ze strachu ) w rezultacie dybie na nasze życie jak jedzie z przeciwka. Zakwaterowanie drogie, choć znaleźliśmy na nocleg miejsce w cenie 55 cena zawsze bez śniadania, nawet czysto ale pokoik mały( to nie problem) tylko wali kanalizacją że nawet prz otwartym oknie ciężko spać. Do Speloncato jeszcze było fajnie nawet 10 km dalej gdy wjechaliśmy na przełęcz nad tą miejscowością, wtedy po raz drugi tego dnia zobaczyliśmy ośnieżone wysokie szczyty górskie. Ale dobra passa tam się skończyła, najpierw zamiast wrócić tą samą drogą wybraliśmy objazd, to była pusta kraina tylko od czasu do czasu pojawiła się jakaś pipidówka. Przerywnikiem były krowy wypadające znienacka, zrobię ci zdjęcie będzie na forum AT , będziesz sławna
Co na forum tych czarnuchów, w życiu, pozwę cię, moi prawicy cię wykończą, albo wyślę swoich ludzi aby nauczyli cię moresu
A góry jeszcze stoją i się temu z niepokojem przyglądają
Jak pisałem tylko pasące się krowy
I zniszczone drogi, żadnych ładnych widoków
Zapomniałem jeszcze wspomnieć o jednej rzeczy ale teraz jak oddawałem pilota od bramy garażowej to mi się przypomniało. Oprócz zapachu wzmiankowanego wcześniej, na dole jest mały bar gdzie pokaźne miejsce zajmuje ściana z fajkami, wczoraj to że goście w tym barze falczą nawet mnie za bardzo nie ruszyło ze względu na zmęczenie, ale o poranku gdy jedyna osoba za ladą trzyma w popielniczce zapalonego papierosa i to bez kawy, bo jak wiadomo kawa i papierosy mogą się łączyć, to mnie już mocno osłabiło. Aby było jasne kawa i papierosy mogą się łączyć ale nie jest to warunek konieczny aby się kawy napić, rzekłbym nawet że do papierosów szkoda dobrej kawy, ale to już wybór palących.