Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 08.12.2020, 19:06   #72
mikelos

mikelos's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: okolice Pruszkowa
Motocykl: Husqvarna 701
mikelos jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 6 dni 8 godz 41 min 54 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał jtd Zobacz post
Jak w pazdzierniku szukalem uzywanej to dwonilem w dwa miejsca i okazywalo sie ze moto bylo z polowy 2020r a juz mialo 2 albo 3 wlascicieli. Dla mnie to troche dziwne dlatego wzialem nową.
Myślę że zawias w 250L i 300L jest równie słaby i jeśli ktoś chce robić upgrade to nie ma znaczenia który model weźmie. Bardzo możliwe że pojawi się teraz więcej 250L. Ponieważ spadek wartości jest niewielki i nie ma prawie zmian w rocznikach, to lepiej szukać niezajechanej sztuki od 1 właściciela niż patrzeć na rocznik. Ja ma zwyczaj jeździć po moto do Niemiec. Kupuję zawsze drożej niż w PL, dochodzi koszt przejazdu, 1szej rejestracji, zerowego serwisu. W przypadku tak "taniego" moto trzeba się jednak zastanowić czy to ma sens. Kupisz np., moto z 2015 za 15 KPLN, dojdzie 1 KPLN za transport, 300 PLN za rejstrację, 1000 PLN za serwis (olej, zawory, nowe opony, jakieś detale). I okaże się że masz pięcioletnie moto za 18 KPLN a nowe możesz mieć za +3 KPLN.