Matjas fakt... też mam wrażenie, że tanio to już było.
Dzisiaj trochę rozgrzałem jedną z moich tenerek, żeby olej zmienić (zajrzałem też w gaźnik itd...)... masakra tam jest ze zmianą oleju ze względu na suchą miskę - najpierw stary olej z doły silnika spuszczamy, potem z filtra, wymieniamy filtr, potem spuszczamy jeszcze z litr ze zbiornika oleju. Skręcamy wszystko, zalewamy nowym olejem i zabawa w odpowietrzenie... ja odpowietrzenie robię tak, że wyciągam świecę i kręcę rozrusznikiem, aż zacznie lecieć olej z odpowietrznika na filtrze - wtedy zakręcam tę śrubkę, gdy odpowietrzałem na odpalonym to zawsze chlapałem po całym garażu:

)) I sprawdzamy stan oraz czy nie cieknie - spod silnika (śruba z podkładką miedzianą), z filtra (3 śruby i dwa gumowe oringi), ze zbiornika (śruba z podkładką miedzianą)

)
Wymiana oleju w AT to bajka przy tym.
Co do zamiany za AT ... oj nie Arti:

)) już nie oddam żadnego motora... a AT mam ładną i chyba nie powiedziałem w tym temacie ostatniego słowa... świerzbi mnie znowu ten temat:

))
Artek i Wierny zgadzam się - AT jest królową ... AT rządzi.
Tank - ja mam odczycie takie w stosunku do porównania AT z Tenerką 600: afryka jest jak taki okręt flagowy ... taka husaria z zastosowania jak i z prezencji... poważny motor. Tenerka jest w tym przypadku jak lekka jazda tatarska ... wytrzymała i dzielna.
To teraz trochę zdjęć z rozgrzewania i serwisu tenerki i jedno AT z wczoraj:

)