Cytat:
Napisał GregoryS
Jedynym sensownym rozwiazaniem, czyli usuniecie przyczyny a nie skutku, to wymiana zbiornika paliwa na taki ktory sie nie luszczy.
Ale zwazajac ze do ATAS Honda ceni sobie zbiornik na 10tys PLN, wiec niech nawet kosztuje on 2500 i tyle placi Honda producentowi.. nie wydaje mi sie zeby wogole to rozwazali.
Pozatym jest jeszcze inna kwestia - skad mamy miec pewnosc ze drobny piach cynkowy nie przeszedl przez filtry i nie pracuje wlasnie intensywnie w pompie czy wtryskiwaczach ? Za rok czy dwa szlag moze trafic i to i to, bedzie po gwarancji a Honda powie no przykro nam, moze chce Pan rabat na nowe czesci ? Do dupy ta cala sytuacja
|
Ja tylko z technicznego punktu widzenia, filtr paliwa w naszych motorach jest za pompą a nie przed, przed pompą jest filtr ssący.
Co do dodatkowego filtra który mają zakładać (jak ktoś powyżej wspomniał) to nie mam pojęcia gdzie niby miał się zmieścić czy też być zamontowany ten filtr, tam po prostu fizycznie nie ma więcej miejsca.
Chyba że chcą zrobić to co ja i wiele osób robi, zakładając Mazinge z Guglatech, czyli drobniejszy filtr ssący i potem na cały zespół pompy kolejny filtr (taki rękaw filtrujący)
Tak czy inaczej problem znany na świecie od dawna, i pierwsze słyszę żeby zakładali dodatkowy filtr.
Co do nowych zbiorników to nie wiem czy wogóle istnieją do Adventure Sports takie bez tej wady.
Ja gdy brałem swoją z salonu w lipcu zeszłego roku, byłem świadomy problemu już od kilku miesięcy wcześniej.
Rozmawiałem odrazu w salonie o tym żeby mi później nie próbowali wciskać mojej winy itp. Sami już wtedy twierdzili ze problem znają i w razie W naprawiają/płuczą itd.