Cytat:
Napisał bukowski
Pierwsza NAT w moim odczuciu jest taka poprawiona xrv. wiem, bo się przesiadłem po 10 latach z RD07a.
ABS nie mam potrzeby wyłączać (rzadko, przy ostrych/śliskich zjazdach), więc tylko brak zapamiętywania stanu TC jest na minus, choć jest po prostu pod fizycznym przyciskiem na kierownicy.
ten tablet, throttle by wir, DCT i inne wynalazki w 1100 to niestety odjazd od zacnej koncepcji twardego, prostego i przewidywalnego motocykla.
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
|
No właśnie nie ma co nikogo przekonywać do tego czy innego moto, niech każdy kupuje i jeździ tym czym chce i co mu bardziej pasuje.
Ja pierwszej NAT nie kupiłem, po prostu dupy mi nie urwała na testach (jeździłem zarówno manuałem jak i dct).
1100 AS jak tylko zobaczyłem na żywo to już wiedziałem że będzie moja, a potem było już tylko lepiej.
W moim odczuciu ma wiele rzeczy poprawione w stosunku do CRF1000, ale to moja subiektywna opinia.
BTW w 1100 w przeciwieństwie do CRF1000 ustawienia trakcji są pamietane po zgaszeniu silnika - ja np mam ustawiona TC i Wheelie na poziom 1, co mi wystarcza w offie i nic muszę ustawiać po zgaszeniu silnika.
Jedynie gdy zachce mi się wygłupiać z driftami w miejscu to wyłączam TC na 0.
Niemniej jednak niech każdy jeździ tym czym chce i nie ma sensu przekonywać do czegoś innego.
Moja babcia wciąż używa telefonu z fizycznymi przyciskami bo smartfona nie ogarnie, u mnie jest odwrotnie