Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 17.03.2021, 16:38   #286
mikelos

mikelos's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: okolice Pruszkowa
Motocykl: Husqvarna 701
mikelos jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 6 dni 8 godz 43 min 58 s
Domyślnie

Stopy procentowe spadły, ale teraz będą tylko rosły. To jest perspektywa 6-9 miesięcy, bo inflacje trzeba czymś będzie hamować. Odroczony popyt w gospodarce i gospodarstwach domowych jest olbrzymi. W samym 2020 gospodarstwa domowe odłożyły ok 95 mld PLN.

Przyjmując te warunki kredytu dla NAT i zachowując ten sam poziom wpłaty własnej, koszty kredytu urośnie do 6-7 tys. Do tego często dochodzi często obowiązkowe AC. A wtedy okazuje się że kredytowanie NAT to extra kilkanaście tys PLN w 2-3 lata. Czyli 2/3 ceny nowej CRF300L

Co do testowania CRF300L - raczej będzie trudno. Dealerzy nie mieli 250L do testów i tak się sprzedawały. To jest słabe, bardzo mnie dziwi i nie rozumiem takiego podejścia. Zwłaszcza że to tanie moto, nawet jak dealer weźmie zakup na siebie, to nie blokuje 80 tys PLN na NAT z wypasem.

Myślę że rynek motocykli się zmienia. Polaryzuje się na tanie, stare trupy (cena czyni cuda) oraz sensowne egzemplarze, z historią serwisową, często poleasingowe, zadbane.

Jak spojrzycie na historię tego forum, to 10-15 lat temu mało kto kupował coś nowego. Teraz, zdecydowanie więcej osób idzie po nówkę do dealera. Kiedyś posiadanie 2-3 motocykli było ewenementem. A teraz - przyznać się kto ma 1 moto ? Raczej mniejszość