Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 07.04.2021, 22:18   #203
matjas

matjas's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Miasto: Brzezia Łąka
Motocykl: nie mam AT jeszcze
matjas will become famous soon enough
Online: 4 miesiące 1 tydzień 6 dni 12 godz 32 min 47 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Boldun Zobacz post
męczące - ręce a raczej przedramiona mdleją. wiem że to wynika z braku techniki.

Pytanko mam jeno odnośnie teoretycznego zasięgu. Daleko zajedzie się takim Rowerkiem? bo raczej stacjonarnie się bawiłem
myślę, że masz rację ale to jest prosty temat: ustawiasz dupę tak z tyłu, żeby mieć zero nacisku na łapy. jak musisz wisieć na kierze to dupa do przodu. dążysz do stanu równowagi i pionu na motocyklu bo to on w trialu skręca i się pochyla a Ty zawsze jesteś w pionie. zawsze.
szeroko kolana, stopy na zewnętrznych krańcach podnóżków tak aby między Tobą a motocyklem było jak najwięcej powietrza. i wio.

co do zasięgu - nie wiem /Emek?/ ile dokładnie zrobiliśmy ostatnio na Jurze ale ponoć coś koło 60km i to naprawdę wystarczy. zbiorniki mają około 2-3l więc zabierając PETa 2l z bajurą do plecaka podwajasz niemal zasięg. inna sprawa, że Twój własny zasięg nie da się tak łatwo podwoić i jeśli mówiłeż o mdleniu rąk to to jest nic bo na długich powolnych zjazdach umierają nogi...

niemniej - zabawa jest super.
dość ekonomicznie również jeśli idzie o zakup używki, paliwo i czas na jazdę jeśli można jeździć w pobliżu domu/miejsca zamieszkania.

fajne jest jak się po jakimś czasie wyjedzie do lasu i podnosi się samemu sobie poprzeczkę. oczywiście - ja podnoszę po milimetrze

m