Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 22.04.2021, 22:58   #14
mdxmd

Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
mdxmd jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 8 godz 22 min 3 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Emek Zobacz post
No a potem jak siadasz przy ognisku na biwaku to z baterii jedziesz czy przedłużacz masz do tego .
to zależy czy ma zimne czy ciepłe ognie

jakie warunki by nie były nigdy nie zdarzyło mi się korzystać na postoju i raczej nie widzę potrzeby mam tylko zasilanie z motocykla, można dokupić akumulator bo to w końcu standardowe 12V i korzystać w razie potrzeby.

bluza polskiej firmy ma tą zaletę iż sterowanie jest jednym guzikiem na kablu, który znajduje się poza ubraniem, łatwy i prosty dostęp widać jaka jest moc grzania. Sterownik można odłączyć podczas jazdy i schować do torby na zbiornik.

Konkurencja ma głównie guziki w okolicy klatki i jest zabawa w szukanie guzika i są to tylko kamizelki.

Jak ktoś nie wie czy mu to potrzebne można zacząć od pasa nerkowego za 200zł... testowałem i też daje radę. Jest to zwykły standardowy pas nerkowy i można używać bez grzania oczywiście.

z motocykla wyprowadzoną mam typową wtyczkę zasilania urządzeń 12V, sterownik ( element z czerwonym guzikiem) wpinam w zaznaczonym kółkiem miejscu. Ten kabel na sprężynie raczej nie jest przydatny chociaż zdarzało mi się pożyczyć pas wówczas mając standardowe gniazdo 12V wszystko działa i nie ma potrzeby grzebać w instalacji.

Jest to całkowicie polski produkt, warto wspierać "swoich".

Akumulatorki to słaby pomysł, mając stałe zasilanie używasz tyle mocy ile potrzeba, aku też nie jest tani nawet kilkaset zł.
mdxmd jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem