Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 06.05.2021, 13:41   #48
sluza

sluza's Avatar

Miasto: Bialystok I Akalice
Motocykl: AT RD07a; XR600R
sluza jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 13 godz 18 min 14 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał trolik1 Zobacz post

Temat 1: szczucie.

Po przyjeździe i rozpakowaniu zostaliśmy zaproszeni na kawę i ciastka przez Mamę Sławka. Na początku rozmowy Mama zapytała, czy nie mamy nic przeciwko temu zaproszeniu, bo „my prawosławni”. Oczywiście odparliśmy że nie mamy nic przeciwko zaproszeniu na kawę i ciastka. Dopiero później dotarła do mnie prawdziwa wymowa tych słów. Manipulacje polityków i nagonka katolików na muzułmanów spowodowały, że również inni „innowiercy” poczuli się zaszczuci i przestraszeni. Dlatego też Mama zapytała czy „Panowie Katolicy” będą chcieli wypić kawę z tak „niegodnymi” ludźmi. Kiedy to zrozumiałem poczułem straszny wstyd za ten kraj, w którym „obywatelami I kategorii” są tylko biali katolicy, heteroseksualni (albo takich udający) mężczyźni. Kurwa rzygać mi się chce od tego!!
Niczego głupszego już chyba dzisiaj nie przeczytam. Całe swoje życie mieszkam na Podlasiu, jestem katolikiem, wychowywałem się, uczyłem i przyjaźnię z prawosławnymi, w mojej rodzinie i w setkach innych są małżeństwa mieszane (katolicko-prawosławne), żyjemy tu i przyjaźnimy się Tatarami. Wstyd mi za Mamę Sławka, że zadaje takie durne pytania, a Twój wpis nosi znamiona ignorancji najwyższego stopni. Ale żyj z tym wstydem
sluza jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem