Cytat:
Napisał BLOB
|
Ta kurtałka ma podobny krój do Montany Pro którą akurat posiadam, niemal dwa sezony. A więc krótko o niej:
Gdy upał- wypinam podpinkę i membranę, otwieram wywietrzniki i jest miód malina
Gdy zimno- nigdy jeszcze w niej nie zmarzłem, ostatnio pocinałem 200km w temp od 16 do 8 stopni a pod kurtalą miałem tylko krótki rękawek
Gdy pada deszcz- Ogólnie membrana działa i nie przemaka ale sama kurtka to niemal że sito, wszystkie wywietrzniki mają niby gumową uszczelkę ale to lipa jest jakich mało. W tych miejscach leje się niemiłosiernie poza tym jest taki dzynks że gdy tak sobie jedziesz i jedziesz w deszcz i w końcu staniesz na tankowanie, opuszczasz ręce a cała ta woda co się zebrała między kurtką a mębraną ląduje w twoich rękawicach. Bonusowe uczucie kiedy miałeś sucho w rękawicach

.
Wykonanie- ogólnie kurtała fajnie uszyta, nic nie wadzi nic nie ociera, nic się nie odrywa wszystko jest na swoim miejscu. Na przyszły rok muszę wymienić protektory na łokciach bo popękały (koszt 20zł) poza tym, desing całkiem całkiem, powiedział bym ,żę jak na Modelke to całkiem skromny, i taki miał być.
Reasumująć w tych piniądzorach nic lepszejszego nie widziałem.
Ps: przymierzaj kurtkę zawsze w koszulce.