Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 11.09.2021, 08:25   #158
Dubel
Gość

Online: 0
Domyślnie

Cytat:
Napisał 44FG Zobacz post
Wprawdzie jeszcze nie jechałem w Badlands jak było zimno bo zanabyłem latem ale patrząc na konstrukcję zgadzam się z kolegami przedmówcami. Ja też bym szedł w stronę tego mid-layer, które pokazał Emek. Klim ma jeszcze coś takiego co poleca pod Gore (https://www.klim.com/Maverick-Down-J...000?color=1171). Zależy gdzie chcesz w tym jeździć. Moim zdaniem puchowe nie nada się w offie - będzie za ciepłe i za mało oddychające, ale po czarnym będzie git jako warstwa ocieplająca. Ciężko się ubrać jak się chce jechać w off jak jest zimno. Bez przebierania się chyba się nie da (cieplej na dojazdówkę a potem zrzucasz zanim wjedziesz w off). Doceniłem Klima za ten przepastny krój, bo to jest pomyślane pod kątem offa i jazdy na stojąco. Masz na tyle miejsca w tym ciuchu, że nie krępuje ruchów i nie opina jak rurki a wyobrażam sobie, że jeśli się zrobi zimno spokojnie zmieścisz pod spodem nawet futro z norek
A ja ci powiem jeszcze raz że wełna wełna i wełna. Wełna grzeje , wełna oddycha i wełna świetnie transportuje pot. Koszulka i bluza/sweter z merino robią robotę. Tak na marginesie na wyjazdy Moto ubieram się od pewnego czasu cały w merino to jest gacie skarpety koszulka kalesony itd. gdy nie ma warunków na kompiel człowiek czuje się Świerzno znacznie dłużej niż przy bawełnie
  Odpowiedź z Cytowaniem