Cytat:
Napisał Tygrys 74
...
A drugi kanał na YT z starymi krosowkami to Chris montigani.
|
Dzięki Tygrys - już mają suba.
Cytat:
Napisał lukasz_vip
Kocham lc4 640 adv szczególnie z rocznika 1998 ale niestety kalkulując to chłodno odstrasza mnie myśl, ze nie ma juz do tego wiekszosci czesci.
Podoba mi sie po tym wzgledem Ameryka i to, ze u nich produkuje sie pewne rzeczy od lat w niezmenionej formie i jest pełno firm produkujacych zamienniki.
|
Np. do XT problemów nie ma żadnych z częściami. Nawet jak robiłam generalkę silnika pierwszej wersji tenery 600 34L to korbę kupiłem OEM dla rocznika 83 i to w cenie mniejszej o procent równy ilości lat motocykla (tak często jest w yamaha zimą). Tłoki, wałki, tryby itd... dostępne i OEM i kilku innych producentów. Głowice regenerują już w kilku miejscach w PL. Podobnie statory itd. Nawet plastiki też robią już w zamiennikach.
A starej AT podobnie z częściami nie ma problemu na razie (nawet gaźnik całkowicie zregenerujsz z dorobieniem osiek przepustnic:

) - no może plastiki czy stelaże czachy do 3 czy 4 to faktycznie problem jest.
W innych motorach nie wiem jak jest. W KTM nie wiem, nigdy nie miałem.
Ale ogólnie nie święci garnki lepią - np. podobno polskich junaków jest więcej zarejestrowanych niż było wyprodukowanych - taki się przemysł zrobił:

))