Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 24.11.2021, 10:21   #157
_-aska-_

_-aska-_'s Avatar

Miasto: Warszawa
Motocykl: Yamaha Radian&WR250F
_-aska-_ jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 3 dni 11 godz 33 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Dzieju Zobacz post
A może brak sił w nogach jest problemem ?
No ale oczywiście, że tak i nie wstydzę się tego przyznać! I to nie tylko w nogach - rower muszę trzymać w domu, bo nie mamy rowerowni, a spod bloku kradną, mieszkam na 12 piętrze, a winda dojeżdża do piętra 11. Więc na klatce mam do pokonania dwoje drzwi, z czego jedne muszę zamknąć kluczem, a przed drugimi nie ma wystarczająco dużo miejsca na rower, więc trzeba trzymając rower w górze nad dolnymi stopniami otworzyć drzwi, które otwierają się oczywiście w kierunku schodów, i dopiero człowiek może spokojnie iść do windy. Oczywiście nie jest to jakaś wybitna trudność, ale jeżeli mogę nie montować nóżki i nieść prawie pół kilo mniej, to może warto? I tak już mam jebutnego U-locka, który waży tyle, co pół roweru Muszę się wybrać do jeszcze innych sklepów, bo może są nóżki plastikowe, które ważą mniej, niż te solidne - jak to Prince skomentował - "może ja sobie do XRki taką zamontuję?"

Błotniki i bagażnik zdecydowanie potrzebne.

A drugiej strony gdyby waga rowerka nie miała znaczenia, to ludzie nie wydawaliby fortuny na rowerki z lekkich materiałów
_-aska-_ jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem