Cytat:
Napisał broda38
Słaby ze mnie elektryk ,wydaje sie że pomierzyłem obydwa piny od wtrysków ,od prawego i lewego maja taką samą wartość około 71 kiloomów ,na taki zakres ustawiałem miernik,zlokalizowałem gdzie idzie masa na ecu ,zlokalizowałem piny od wtrysków ,pomyłki nie ma ,bo kilkukrotnie sprawdzałem .Oczywiście pomiary na wyjętym ECU i jego pinach .
@mdxmd ,czy mam próbować z tą Twoją metodą odpięcia czujnika wału ? ,mam niezły cyrk na wyświetlaczu he he ,podałem zasilanie z wyjętym kompem . Widać też jak zabierana jest masa po kluczyku z wtrysków ,chwile jest po kluczyku i jak tyle błedów co ja mam teraz to po chwili ginie .
|
odepnij czujnik wałka rozrządu bez czujnika wału nic nie działa. "Fajny przypadek Ci się trafił" sprawdź czy na pewno drożne są kanały doprowadzające paliwo do lewego wtrysku może coś się dostało i blokuje zdemontuj trójnik na wtryskach, mało to prawdopodobne ale to jedyne poza usterką sterownika co może spowodować taki problem a sterownik tego nie widzi.
Czy próbowałeś zamienić kostki od wtryskiwaczy chodzi o sprawdzenie czy niepracujący wtryskiwacz będzie podążał za lewą kostką jeżeli tak to zabawę z trójnikiem możesz sobie darować, jeżeli nadal będzie to lewy to znaczy, że trójnik jest niedrożny