Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 23.12.2021, 00:08   #254
pałeł
gsm: 512242193

pałeł's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Rzuchów
Motocykl: RD11a
Galeria: Zdjęcia
pałeł will become famous soon enough
Online: 4 miesiące 3 tygodni 5 dni 3 godz 13 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał JaTomek Zobacz post
Stary czy zawsze czytasz bez zrozumienia? Nie piszę nic a nic o balanserze bo to rozwiązanie do pakietów li-pol czy li-ion.

Poczytaj choćbym instrukcję obsługi ładowarki, o której wspomniałem bo wygląda mi to na przerost formy nad treścią albo nie rozumienie tematu .....
Przyznaje j się ze zbaraniałem. Zerkam na ładowarkę widzę wtyczki do balsera wiec myślę tu się pakiety ląduje . Czyli liony czy lipo4 bo na co komu ładowarka z baleserem w sobie jak z niego nie korzystamy, jeśli nam układ balansujacy nie potrzebny starczy źródło cc/cv na wymagane napięcie dla ładowanego akumulatora Jak zbudowany jest tu układ balansujący to ja nie wiem i wnikać nie będę ale nie dziwie się ze on kosztował sporo. Przepływ prądu charakteryzują tylko dwie wartości V i A . Każda ładowarka może pracować jako niestabilizowana(np trafo i mostek prostowniczy) i stabilizowana te stabilizowane pracują jako cc/cv czyli mogą ładować stałym prądem do uzyskania napięcia na akumulatorze a potem napięcie przestaje rosnąć i prąd spada.

Ostatnio edytowane przez pałeł : 23.12.2021 o 11:42
pałeł jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem