To żaden argument ponieważ to samo robi tzw lidlowa za 80zł. Bez wahania bym taką zostawił na zimę w swojej łajbie. Sprawdziłem jak działa i przechowuje podłączony akumulator.
To o czym wspomniałeś świadczy jedynie o syndromie wydanych pieniędzy i myśleniu że jak drogo to musi być zawsze super dobrze.
Są ludzie nie dopuszczający możliwości posiadania czegoś taniego , choćby to coś dobrze działało , bo to psuje wizerunek

To jak chodzenie w bluzce z napisem HH po Mikołajkach i głośne rozmowy gdzie nie płynęli i jakie sztormy mieli po drodze.
Zwyczajnie, dobre jest to co dobre a nie to co drogie nooo ale może ja mam inaczej i za modą nie gonię.
Kazmirze , Ty , z dawnej generacji , stary praktyk a nie teoretyk , tabelki mi tu przed nos i folderki reklamowe ...... nigdy bym nie przypuszczał żeś zagorzały ctekowiec

Gdyby był taki dobry to byś pożyczył a nie siedział cicho.
Taaak wiem że gdyby nie okazał się tak dobry to by było smutno

Całkowicie nie interesują mnie reklamy a tylko i wyłącznie suche fakty . Jak pomierzę pojemność/sprawność przed i po to jest wykładnik a nie obietnice w instrukcji lub tendencyjne wypowiedzi w internecie.
Dwa tygodnie próbowałem podnieść napięcie spoczynkowe automatem i laborantem i skutek znikomy a po swojemu transformatem zrobiłem tak że po paru dniach ( mimo ciągłego poboru w stojącym samochodzie) trzyma idealnie 12.7 i ani grama nie spada.
A kiedyś spadało i utrzymywało się na 12.4V. To są dla mnie fakty a nie podniecanie się teorią.
Dobra nie wciągajcie mnie w dyskusję.