Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 20.01.2022, 17:18   #88
Horizon

Horizon's Avatar

Motocykl: GG ES700
Horizon jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 dni 2 godz 35 min 53 s
Domyślnie

Nikt chyba oprócz Yoshi (pytanie na ile legit) nie robił dyno z samym wydechem. Raczej nie oczekiwałbym wzrostu mocy w hp tylko lepszej reakcji na gaz i dystrybucji mocy. Chociaz widziałem wykresy dyno po 31-32hp z Yoshi + ecu + airbox mod. I szczerze mówiąc to sporo bo to przyrost 15-20%. Ja osobiście airbox modzić nie zamierzam.

Zapewne 300 ma lepszą możliwość modzenia bo 250 nie miała na garbie normy euro5. Tutaj masz fajny filmik z wrażeniami z samym tylko Yoshi https://www.youtube.com/watch?v=LFz_r1Mj_r0. Niestety w tym filmie słychać jak głośne to dziadostwo jest.

Zmieniam wydech z myślą o tuningu ecu w przyszłości bo najbardziej wkurzające jest gaz na zasadzie on/off. Czytałem, że to właśnie przez euro5 po ujęcia gazu ecu odcina całkowicie dopływ paliwa dzięki temu musimy sporo manewrować sprzęgłem. W stanach mają 550performance gdzie modzą lub sprzedają zmodzone ecu i właśnie po tym ludzie mówią, że różnica jest ogromna. Pytałem i niestety Europa ma całkowicie inne wejście w ecu więc modzenie czy wymiana u kogoś spoza europy nic nie da

Ostatnio edytowane przez Novy : 20.01.2022 o 22:57 Powód: Tuba w oknie
Horizon jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem