Cytat:
Napisał zaczekaj
Czekam zatem Matjasku na informacje 
|
dzię dobry.
zatem mam informacje takie, że instalacja tych rejli brush, jak się spodziewałem, to jest operacja dla ludzi o mocnych nerwach. ja się do takich nie zaliczam ale jestem nadzwyczaj cierpliwy
DA SIĘ ALE
ogólnie jest kilka problemów i zacznę od lewej strony bo tych problemów jest tam mniej. ORI kołki na końcu kiery NIE będą pasować w otwory w handbarach bo są o 4mm za grube. nie polecam rozwiercania handbarów np wiertłem stopniowym bo zostanie mało materiału a to nie dobrze.
stwierdziłem, że ori kołki są fajne i nie będę się ich pozbywał i zostawiwszy mocowanie na M6 po prostu stoczyłem obydwie strony na średnicę, która jest potrzebna. To było szybkie - trza mieć tylko tokarkę.
zatem lewa strona to by było na tyle. do ogranicznika w prawo, z podniesioną kierą o 20mm i przesuniętą na maxa do przodu nie ma konfliktu z owiewką. jest git.
prawa strona natomiast to jest grubsza historia ale nie martwcie się bo matjas już przetarł dla Was ścieżkę. trzeba tylko ją polubić.
dochodzi tam do konfliktów dwóch: linki gazu - te niestety NAJlepiej jest puścić dołem co powoduje dość karykaturalne przekrzywienie zespołu przełączników. jeszcze nie wiem czy to tak zostawię niemniej działa wszystko jak należy i nie ma konfliktu z czymkolwiek.
gorsza sprawa bo trzeba o 180o przekręcić przewód hamulcowy czyli zamiast puścić go dołem jak chciała honda, trzeba puścić go górą.
motocykl trza obłożyć szmatami chyba, że nie lubimy naszego nowiuśkiego lakieru i luzujemy banjo wykręcając je do momentu aż będzie można przekręcić jak na zdjęciu. dla ułatwienia powiem, że lepiej jest zdemontować całą pompę i nią manewrować dodatkowo trzymając ją otworem do góry - wtedy najpewniej się nie zapowietrzy. ustawiamy, dokręcamy i już. mocujemy pompę na kierze i dokręcamy 12tką już na sicher.
reszta jest prosta, łatwa i przyjemna.
przyjechał dzisiaj indyk to musiałem trochę z nim potańczyć i jutro dokończę mocowanie ciężarków na końcach kiery.
z prawej przy pełnym skręcie jest konflikt z wyłącznikiem ABS. spotkałem się już z opinią, że jest w niezbyt wyjściowym miejscu również dla innych handbarów więc po prostu trzeba go przenieść niżej i tyle.
IMO KAŻDE handbary przy przesunięciu kiedy do przodu i jej podniesieniu będą haczyć o owiewkę - te są bardzo blisko kiery co niestety niesie za sobą kłopoty jak powyżej. jak mniemam nie zachęciłem do pójścia w moje ślady. czy się Wam chce i opłaca musicie rozważyć sami tylko pamiętajcie, że inne niekoniecznie będą lepsze bo tam po prostu NIE MA miejsca chyba, że ktoś lubi kierę mieć cofniętą jak emeryt.
tyle

na koniec kilka fotek
z innej beczki - z instrukcji do tego mtocykla nie wynika za fiuta nic oprócz tego, że używają makulatury i chwała im za to.
zaś ja jestem zainteresowany gdzie i jak podłączyć się w zasilanie po kluczyku. GDZIEŚ ponoć jest takie złącze. jak mniemam muszę wiedzieć GDZIE i skąd wziąć wtyczkę.
ktoś pomoże matjasu?
m