Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 02.10.2009, 13:45   #7
paku

paku's Avatar

Motocykl: chwilowo rower
Galeria: Zdjęcia
paku jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 dni 20 godz 20 min 37 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał amnonim Zobacz post
To i ja się podłączę pod temat, choć jak wskazują eksperymenty, to u mnie chyba chodzi o problem z elektryką... Restartuje mi się tripmaster w trakcie jazdy, na postoju się nie zdarzyło. Głowy nie dam, bo zwykle patrzę przed siebie a nie na trip, ale mam wrażenie, że restartuje się zwykle podczas hamowania lub przy utrzymywaniu przez dłuższy czas stałej prędkości. Podejrzewałem właśnie tripmaster, ale pożyczony od Artuditu i zamontowany u mnie ma te same objawy. Mój zamontowany u Niego się nie restartuje. Zatem z pewnością to nie trip.
Co proponujecie sprawdzić, bo ja na elektryce za bardzo się nie znam. Gdyby ktoś był tak uprzejmy i wypisał w punktach co i w jakiej kolejności powinienem sprawdzić? Jeżeli coś trza zmierzyć miernikiem, to prosiłbym bardzo o napisanie jakie wartości są standardowe i jakich należy się spodziewać. Z tego, co potrafiłem sam organoleptycznie sprawdzić, to kostki elektryczne - jak się okazuje są w dobrym stanie. Innych elektrycznych nieprawidłowości nie zauważyłem. Akumulator naładowany. Zawsze podczas jazdy mam włączone światła.
Bardzo proszę o pomoc, bo bliski jestem depresji Ja zbyt drobiazgowy jestem, żeby z takim "zepsutym" urządzeniem jeździć, no i oczywiście nie sposób na nim polegać...
Zanika + podtrzymujący lub główny - pewnie od drgań. Jakiś niestyk lub urwany kabelek /w środku plastiku/, trzeba latać z miernikiem po moto nie da sie tego tak po prostu = łatwo opisać.

Może byc tak że od drgań gdzies cos się pojawia.

Przejrzyj schemat, są chyba dwa plusy do tripa i masa - każdy kabelek trzeba przebadać - bardzo mozolne.
paku jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem