Cytat:
Napisał matjas
JAKIE OPONY
Tak serio to trochę pojeździłem już i z tych 150km ze 120 zrobiłem poza czarnym. Ta oponecka z tyłu mnie dość rozbawia i mimo niewielkiej mocy moto zrywa przyczepność przy pochyłach lecz nie zapewnia sensownej trakcji w piachu, że o błocie nie wspomnę.
Zaznaczam, że raczej nie chcę zmieniać bieżnika na bardziej agresywny bo, w moim mniemaniu, jeszcze przyjdzie pora na to aby pyknąć te 500-600 dziennie po czarnym, ale zastanawiam się nad taką samą oponą lecz w szerszym jednak rozmiarze bo miejsca jest dość sporo.
Żeby opona chciała robić w błocie to musi być MEGA ostra a na czymś takim jeździć dualowo się nie da więc myślę, narazie niespiesznie o zmianie rozmiaru z tyu.
Co sądzicie i jakie są Wasze doświadczenia. Warzywko wymieniał już fabrykę na jakieś zęby Orków widziałem 
|
Zęby Orków spiłowała już dawno kaszubska ziemia, potem poszedłem w Metzelery MC360 i uważam je za fajne allroundery tyle że musiałbyś chyba zostać przy OEM szerokości - która w tej rzeźbie i tak powinna dać dodatkowe mm szerokości względem opony fabrycznej. Dalej w MC360 jest chyba 140 a tego to już raczej nie wepchniesz.
Co do trakcji na asfalcie i hałasu to nie pomogę bo trzymam je na 0,8 bara więc mi na asfalcie hałasują i pływają. Po dmuchnięciu do nominalnych wartości powinno być raczej porównywalnie do OEM ale nie mogę tego potwierdzić bo prawie nic na tych OEM oponach nie jeździłem.
Sporo ludzi nabyło już to moto i pozmieniało ogumienie. Bądź miły to może dadzą Ci się karnąć dla porównania jak ich spotkasz