Cytat:
Napisał syncronizator
Zapytaj proszę o serwis poza granicami UE.
|
Wyjdzie post pod postem, ale inaczej nie wypłynie w nieprzeczytanych (?)
Na wysłane do Honda Poland pytanie czy przegląd wykonany i wpisany do książki gwarancyjnej w Bośni, Czarnogórze, Albanii lub Turcji będzie zaakceptowany przez Honda Poland otrzymałem odpowiedź:
- "Honda Motor zaleca wykonywanie przeglądów a ASO MC Honda." Zaleca, czyli resztę dopowiadamy sobie sami, z uwzględnieniem oczywiście wykluczeń z paragrafu 1 warunków gwarancyjnych...
Prócz tego dowiedziałem się jeszcze że:
- Nie można liczyć na ewentualną naprawę gwarancyjną w powyższych krajach,
- Honda PL nie dysponuje listą serwisów w wyżej wymienionych krajach.
Ok, poza Turcją nie ma oficjalnych importerów, to nie ma co szukać serwisów i możliwości naprawy. W Turcji jest importer, więc lista ASO/dilerów również, znalazłem tu:
https://www.honda.com.tr/motosiklet/iletisim
- Przegląd może być wykonany maksymalnie 1000 km przed lub 500 km/1 miesiąc po wyznaczonym terminie, i jest to ukłon Honda Poland w stronę klientów, ponieważ Honda Motor nie przewiduje takich odstępstw. Tu będę jeszcze drążył, bo niby dlaczego nie mogę zrobić przeglądu wcześniej? Szczególnie że w książce gwarancyjnej znalazłem wpis: "Jeżeli pojazd nie osiągnie wymaganego przebiegu, należy w nim przeprowadzić czynności zgodne z wytycznymi rocznego przebiegu."