Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 08.04.2022, 16:34   #13
M5Q

M5Q's Avatar

Miasto: WZ
Motocykl: SD09
Przebieg: 39999
M5Q jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 6 dni 21 godz 12 min 55 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał syncronizator Zobacz post
Zapytaj proszę o serwis poza granicami UE.
Wyjdzie post pod postem, ale inaczej nie wypłynie w nieprzeczytanych (?)

Na wysłane do Honda Poland pytanie czy przegląd wykonany i wpisany do książki gwarancyjnej w Bośni, Czarnogórze, Albanii lub Turcji będzie zaakceptowany przez Honda Poland otrzymałem odpowiedź:

- "Honda Motor zaleca wykonywanie przeglądów a ASO MC Honda." Zaleca, czyli resztę dopowiadamy sobie sami, z uwzględnieniem oczywiście wykluczeń z paragrafu 1 warunków gwarancyjnych...

Prócz tego dowiedziałem się jeszcze że:
- Nie można liczyć na ewentualną naprawę gwarancyjną w powyższych krajach,
- Honda PL nie dysponuje listą serwisów w wyżej wymienionych krajach.
Ok, poza Turcją nie ma oficjalnych importerów, to nie ma co szukać serwisów i możliwości naprawy. W Turcji jest importer, więc lista ASO/dilerów również, znalazłem tu: https://www.honda.com.tr/motosiklet/iletisim
- Przegląd może być wykonany maksymalnie 1000 km przed lub 500 km/1 miesiąc po wyznaczonym terminie, i jest to ukłon Honda Poland w stronę klientów, ponieważ Honda Motor nie przewiduje takich odstępstw. Tu będę jeszcze drążył, bo niby dlaczego nie mogę zrobić przeglądu wcześniej? Szczególnie że w książce gwarancyjnej znalazłem wpis: "Jeżeli pojazd nie osiągnie wymaganego przebiegu, należy w nim przeprowadzić czynności zgodne z wytycznymi rocznego przebiegu."

Pony->ETZ150->ETZ251->ETZ250->...->CB750->CB1300SA->CRF1100D2
M5Q jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem