Wątek: Buty
Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 05.10.2009, 21:38   #300
majki

majki's Avatar

Miasto: Gwe/Warszawa
Motocykl: CRF1000, RD04
majki jest na dystyngowanej drodze
Online: 5 miesiące 1 tydzień 4 dni 8 godz 6 min 2 s
Question Astars Vector vs forma terrain TX

Mam zagwostkę. Chcę kupić buty: wysokie i dość dobrze chroniące, ale zarazem dające trochę komfortu. Problemem jest rozmiar: min. 48, a nawet 49. Z tego co do tej pory mierzyłem pasują mi dwa modele:
Alpinestars Vector (srebrno-czerwono-czarne przynajmniej będą dość pasować do mojej AT, rozmiar 14/49) oraz Forma Terrain TX (czarne, 14/48)

Vectory są "lżejsze", mniej off, dość wygodne, łatwiej się je zekłada/zdejmuję, spodnie BF desert mogę zapiąć na nich i ogólnie są dość ok. Podeszwa twarda, ochrona ogólna wydaję się być niezła. Koszt 700 zeta. Martwi mnie ich podeszwa, jest mało urozmaicona i coś czuję, ze się będą ślizgać na piachu, błocie, glinie itp.

Formy są trochę na styk z rozmiarem, nie uwierają, ale czuję że trochę dotykam palcami, coś się pewnie ułożą, ale zapasu nie mam. Są bardziej off, mają zawias, który nieźle działa. Mają 4 klamry plastikowe, grube ochraniacze na piszczeli (spodnie ledwo co wchodzą na nie, zapiąć się nie da). Są twarde i sztywne, ale zawias umożliwia chodzenie i wyczucie sprzęta. Koszt 600 zeta.

Są jeszcze Gaerne Fastback, ale ich nie mam gdzie przymierzyć, ani nawet dotknąć. Musiałbym brać w ciemno. Mają jakiś system zawiasowy i też są dość offowe. Rozmiar 48, koszt 650zeta.

I teraz pytanie: które brać Nie potrzebuję do stricte offowych zastosowań, ale zdarza mi sie zjeżdzać z czarnego i raz już sobie załatwiłem stopę, więc chcę coś twardego, ale również nadającego się do turystyki. Macie jakieś doświadczenia z tymi modelami Spawa dość pilna.
Załączone Grafiki
Typ pliku: jpg alpinestar-boot-vector.jpg (66.0 KB, 152 wyświetleń)
Typ pliku: jpg 0001.jpg (157.6 KB, 151 wyświetleń)
Typ pliku: jpg Gaerne_Fastback_Boots_Black_zoom.jpg (48.3 KB, 330 wyświetleń)
majki jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem