Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 11.10.2009, 19:03   #24
zombi

Miasto: Gdańsk
Motocykl: exc 250 2T :)
zombi jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 4 dni 12 godz 15 min 2 s
Domyślnie

No i fajnie zapowiada się długa i kwiecista dyskusja. Niestety ale na mój gust do niczego to nie doprowadzi. Moim zdaniem tą dyskusję powinna poprzedzić dyskusja kim jesteśmy. Jakia jest tożsamość forum. Ja widzę tu dwie opcję:

1 . Forum posiadaczy motocykla AT i tu wymieniamy się manualami częściami i taki zombi z trampkiem to wypad.

2. Łączy Nas pasja do podróży, przygody motocyklowej. Szukamy tu relacji, doświadczeń, towarzyszy przyszłych podróży. A AT i jej mit jest po prostu uosobieniem wspólnych wartości. No i jednocześnie naturalnie często wybieranym sprzętem i jakimś początkiem tego forum.

Czemu moim zdaniem potrzebna jest taka identyfikacja? Kameralność i atmosfera, którą tak często się tu wspominają starzy członkowie, wynikała ze wspólnej pasji jaką mieli. Spotkania i wspólne wypady są dla takiej społeczności ważne, ponieważ wtedy tylko możemy się poznać. My ludzie musimy usłyszeć głos, zobaczyć twarz żeby się zaprzyjaźnić. Internet zawsze będzie tylko namiastką świata namacalnego.
Gdzieś widziałem kiedyś klub motocyklowy gdzie bycie członkiem nakładało obowiązek uczestnictwa 1 w sezonie na zlocie i 1 na wycieczce z członkami grupy. Nie masz czasu? zostań sympatykiem forum.

No ja se tak lubię popierrrrr, czuję się wtedy lepiej

PS. To kie jest moje zdanie i uważam, że źle robię że mało z Wami jeżdżę i jeszcze mniej się na zlotach upadlam. Ale moje złe zachowanie nie wpływa na moją ocenę sytuacji.
zombi jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem