Generalnie nie ma co sie napinać. Jak widać po ilości aktywnych gadaczy na naszym forum - istnieje wysokie prawdopodobieństwo, że spore grono chciało by się spotkać dwa razy do roku na rozpoczęcie i zakończenie sezonu. Myślę, że istotą jest nie tyle sam ochlej trunkami wyskokowymi co poznanie w realu, wymiana doświadczeń czy też zwyczajnie przyjemne spędzenie czasu (no i wychodzi dalej, że ochlej

). Na początek należało by określić stałe terminy tak by każdy z nas pół roku wcześniej z góry wiedział w jakim dniu odbędzie się zlot. (zaplanowanie urlopu, uprzedzenie żony, kochanki, dziekana). W tej kwesti można zrobić jakąs ankietę. Proponuję pierwszy weekend zaraz w II połowie kwietnia ( wiadomo w maju komunie, majówka z teściami na działce itp ). Zakończenie ... chyba w ostatni weekend września z nadzieją, że będzie ciepły.
Nigdy nie organizowałem żadnego zlotu i być może nie zdaję sobie sprawy z trudu organizacji takiej imprezki ale chyba sztuką całego przedsięwzięcia będzie poprostu znalezienie komercyjnego sympatycznego ośrodka z czystymi toaletami i wynegocjowanie rozsądnej ceny. Dalej już tylko opracowanie trasy turystycznej i off road w regionie gdzie dojdzie do spotkania.
Wydaje mi się, że koszt zlotu powinien być znany na 30 dni przed terminem, ostateczne wpłaty na konto oraganizatora do kilku dni przed dniem zlotu. Jedyną oznaką braku wolności (tak mi sie wydaje) powinno byc pisemne oświadczenie użytkownika/ów danego pokoju / domku, że pokrywa ewentualne straty wynikające z niewłaściwego użytkowania / zniszczeń i zabrudzeń.
Na zlot powinien przyjechać każdy kto chce, i czym chce - byle był z naszego forum lub członkiem rodziny.
Co powiecie na zakończenie sezonu 2010 w zachodniopomorskim np. ośrodek w Kołczewie

(domki z przyczep kempingowych (muszę ustaliść ilośc miejsc ale sporo tego + budynek murowany z 5 oddzielnymi pokojami, wc i łazienki nowe z 2009 roku, olbrzymie palenisko na ognisko ... trzy sztuczne jeziora + kanał do jeziora Koprowo). Świetne miejsce na wypoczynek, zlot. Około 800 metrów dalej Wolińskim Parkiem Narodowym do morza z rewelacyjnie czystą plażą. Byłem tam w tym roku i jestem zachwycony. Tutaj link do ośrodka ...
http://www.podswierkami.pl/pl/index.html zdjęcia nie oddają rzeczywistości. Blisko do Świnoujścia i Międzyzdrojów, które włączyłbym w trase turystyczną. Jeśli już teraz miejsce wydaje się atrakcyjne dla WAS proszę o dopisywanie się do listy na zasadzie wytnij wklej.
... właściwie to jutro zadzwonię do Kołczewa i może zaproponuję Wam rozpoczęcie sezonu w Kołczewie ... kto zainteresowany tematem .... na wieczór będzie info w tym temacie ... może Giziu bedzie miał ochotę pomóc ... się zobaczy ... proponuję datę zlotu 23.04.2010r