Trudno powiedzieć. Z mojej perspektywy powiem tak. Wynajem czegokolwiek rozsądnego w wakacje graniczy z cudem. W parku możesz wynająć całą chatę z odpowiednim wyprzedzeniem (o ile w danym parku taka opcja jest). W jednym z parków były trzy - wszystkie wynajęte. Chcieliśmy wynająć mały domek na dzień czy dwa z sauną. Zapomnij. Nie ma opcji. Booking i arb&b pokazało może 3 opcje noclegowe i wszystkie z doopy. Jest sporo fajnych chat ale koszt to 1000 ojro za dniówkę bo są duże dla słusznej ekipy. Nad jeziorem sauny wewnątrz i na zewnątrz. Cud , miód. Ale nic nie było dostępne. Zagadany Fin (bo myślałem że mają jakieś własne portale) zeznał że jest hi season i będzie bardzo ciężko. Rezerwacje są nawet z rocznym wyprzedzeniem. Ogólnie kibel. Nie ma opcji z dnia na dzień znaleźć coś pod dachem ciekawego i w rozsądnych pieniądzach. Tyle wiem ale byłem tylko na południowym wschodzie. Okolice parków narodowych są oblegane. Pokaże potem jakie mają parkingi. Ogromne na kilkaset aut i wcale nie są puste. Mnóstwo ludzi biwakuje w parkach.
|