Cytat:
Napisał steve777
Dzięki za odp. To już sam nie wiem czy nie lepiej jakiegoś harda kupić. Dodam, że waze 100 kg i jestem dosyć silny, więc waga to dla mnie nie problem. Czy CRFką da radę pojeździć na tych hałdach? https://m.youtube.com/watch?v=nA-o95VYeQg Chodzi mi o moc, jest to fajna miejscówka 35 minut ode mnie, jak i inne o podobnej odległości i nie widzi mi się zabawa w przyczepkę, zresztą po ulicach też fajnie pojeździć. Cały czas się waham hard enduro/CRF
|
Nie ma szans. Za ciężkie i za słabe to. I piszę to jako osoba, która dosyć dużo wyciska z tego sprzętu, ale z tymi górkami i tymi ścieżkami z filmiku nie da rady. Tu by się przydał nawet jakiś 2T. Jak chcesz mieć nowy sprzęt koniecznie i nie zbankrutować to pomyśl nad Beta Xtrainer - kosztuje tyle co CRF 300Rally. Też ma słaby zawias ale można zrobić upgrade jak w CRF.
Cytat:
Napisał steve777
Taki filmik wybrałem losowy, 125 dwusuw tam nie ma mocy ale większymi chłopaki normalnie podjeżdżają. Wydawało mi się, że 300 nie jest aż tak słaba, żeby nie podjechała z rozpedu na 2 a w trakcie zmiana na podobno krótka 1, która domyślam się, że ma zapas mocy. W każdym bądź razie smuteczek, bo zależało mi na rejestracji i leasingu, a tak to tylko ktm exc zostaje, który jest drogi.
|
Ta 300 jest jednak słaba. Ten motocykl ma mało wspólnego z prawdziwymi Enduro. Tak jak to opisujesz da rade podjechać pod bardziej stromą górkę, ale jak masz bardziej techniczny przejazd to niestety masa robi swoje i się zakopujesz nawet jak koło nadal będzie kręcić.