sympa to z tego co się orientuję membrana chemiczna.
mam stare buty z tym i fajnie to działa bo noga się nie poci ale szczelne na wodę to nie jest.
kurtka z sympa też cieknie mimo NikWaxa itd.
mam też kilka par butów ze starym złachanym gore - nie cieknie i nie poci się. cuda.
jak to kiedyś pisał Podos o goretexie

: 'tylko goretex'
i naprawdę nie ma co szukać miodu do dupy.
-----------------------------------------------------------------------
kupiłem dwa lata temu używaną Rukkę AIR za ...150PLN - jechałem w niej w mega opadach i nic ale to nic nie przecieka. jest cienka i nie miała podpinki ale... CCC
super kurteczka.
teraz odpowiadając na pytanie CO KUPIĆ za 2500. jeśli w grę wchodzi gotówka szukałbym tylko i wyłącznie używanej rukki.
za 1200 kupisz spokojnie używaną kurtkę i za tyle samo spodnie. nie wiem czy ceny szmat też oszalały bo swoją ocenę opieram na sytuacji sprzed roku kiedy szukałem jeszcze ubrań ale teraz jesienią wielu się pozbywa szmat. czy zimą.
są też okazje od 'gwiazd palestry', które w końcu doszły do wniosku, że nie będą motocyklistami. może trzebaby dołożyć do 3k...
w ŻYCIU nie wydałbym takiej kasy na nową Modekę. nichuja.
p.s. na Finlandię się szarpnąłem i kupiłem pierwszy raz w życiu nowy ciuch na moto - spodnie DANE z goretexem a jakże - w MODECE, dałem jak dla mnie wciul siana - 1400PLN. Jechałem w związku z tym bez jakichkolwiek kondonów. Kure..two przeciekło przy pierwszym deszczu i jechałem z zupełnie mokrą dupą i nogami. Tak więc pomijając markę ciuchów: Modeka tudzież firma pod marką DANE mają u mnie przeje..ne