Cytat:
Napisał ex1
dzięki za nieco rad..
ja mam tutaj nieco odmienne podejście.. bo dla mnie motocykle ADV to motocykle wielozadaniowe, jak chce nimi lecieć sobie na Bałkany, albo do Włoch to nie będę leciał bokami bo sama trasa zajmie mi więcej niż spędzę.na miejscu. wiele razy też robiłem weekendowe wyjazdy gdzie całe 2 dni ciosaliśmy offem po 10 godzin a powrót w niedziele.. na strzała autostradą do domu.. Tak widzę zastosowanie takich typu motocykli. Zarówno Tych średniaków jak i tych większych..
|
Tutaj masz rację, adv ma być złotym środkiem na 1000km dojazdu po autostradzie i z drugiej strony na sprawną jazdę w offie... Problemem jest waga bo o ile na szuterkach te 250kg z jakimś tam bagażem nie robią żadnego problemu o tyle jak wpakujesz się w błoto lub jakiś kamienisty szlak to już każdy kilogram ma znaczenie... Można łyknąć coś lżejszego jak choćby T700, którą doskonale znasz i tą mniejsza wagę mega czuć w terenie ale z drugiej strony T700 nie przemawia do mnie na asfalcie(ale to już subiektywne odczucia) i błędne koło się zamyka... Podobnie jest z konfrontacją AT 1000 do 1100, wielu z was napisało, że 1100 jest duuużo lepszym moto od 1000... Zrobiłem ponad 60kkm(praktycznie same dłuższe wyjazdy) AT1000 z czego 1/3 w terenie i jakieś 5kkm na 1100 bo po opiniach napaliłem się na zmianę i... Zostaję przy 1000 bo 1100 po prostu mi nie leży