Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 21.10.2022, 12:58   #22
Simon WRC

Miasto: Wołomin
Motocykl: CRF1100D2 2021
Simon WRC jest na dystyngowanej drodze
Online: 9 godz 1 min 4 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał syncronizator Zobacz post
Też mam CRF1100 od nowości i nie jestem zadowolony z tego co słyszę jadąc.
Mam nalot 24tyś.
Kultura pracy tego silnika jest dla mnie b słaba.
Dla mnie osobiście silnik w NAT w aspekcie kultury pracy to całkowita porażka Hondy.
Kumpel ma Trampka 700 i słychać miód.. i k*** nie rozumiem jak można było tak zjebać piękny motocykl stosując rzędówkę zamiast sprawdzonej fałki.
Pewnie normy to nam zafundowały... chociaż HD jakoś sobie radzi z normami.
W CRF ciągle słychać takie rzężenie jak by pulsowanie. Słabe to.
Równolegle jeżdżę CB 1100 z silnikiem R4 który chodzi jak aksamit.
Nie bardzo rozumiem. Co Ci w silniku przeszkadza? Ja do niego absolutnie nie mam nic. Owszem w trybie D jest dramat, ale to nie kwestia silnika. Jeżdżę tylko na S2 lub S1 i kultura pracy OK.
Jeżeli chodzi o wibracje, to pojeździj GSem, wyleczysz się .
Pierwotnie miałem CB650R, ale nie porównujmy rzędowej 4ki do 2 cylindrowej jednostki udającej V-kę, coś za coś.

Cytat:
Sprawdź może naciąg łańcucha pod obciążeniem osoby podobnej do Ciebie... Łańcuch może hałasować.
W CRF1100 jest duża różnica w napięciu łańcucha pod obciążeniem i bez.
W mojej ocenie regulacja łańcucha na pusto nie ma sensu... chyba że zostawisz większy luz i nauczysz się jaki.
Ostatnio wyregulowałem naciąg i po tym jak usiadłem okazało się że jest za bardzo naprężony. A na pusto (beze mnie) był luźny.
Łańcuch jest OK, hałas na 99% pochodzi z opon, bo zanika jak napisałem w pierwszym poście.

Cytat:
Też się borykam z tym problemem/wrażeniem .. możemy się umówić w Wawie aby obsłuchać jeśli chcesz.
Czemu nie?

Ostatnio edytowane przez Simon WRC : 21.10.2022 o 14:26
Simon WRC jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem