Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 07.11.2022, 13:02   #106
Simon WRC

Miasto: Wołomin
Motocykl: CRF1100D2 2021
Simon WRC jest na dystyngowanej drodze
Online: 9 godz 1 min 4 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał R2D2 Zobacz post
Nie o akumulator tu chodzi tylko o odłączenie elektroniki od zasilania.
Usterka dotyku może mieć z tym związek ale to tylko moje przypuszczenie.
Wrócę do tematu, bo zima nadchodzi i pewnie problemy powrócą .

Temat zaniku dotyku nie dotyczy odpinania akumulatora, zapewne także nie dotyczy niskich temperatur. Moto przechowuję w garażu wolnostojącym nieogrzewanym gdzie podczas zimy temperatura spada poniżej zera, akumulatora nie odpinam. Na wiosnę (okolice marca) po pierwszym odpaleniu (moto nie jeżdżone przez około 4 miesiące) też zauważyłem brak reakcji ekranu na dotyk. Pomyślałem, zgłoszę w serwisie, pewnie tablet wyzionął ducha. Jednak po kilku dniach ekran zaczął normalnie reagować, wszystko działa jak powinno.

Nie omieszkałem zapytać o to w MCSsie przy okazji przeglądu. Mariusz, najbardziej ogarnięty człowiek w serwisie powiedział, że to "normalne" w tych motocyklach. Prawie 50% użytkowników zauważyło ten problem i nie nawet honda nie ma pojęcia skąd się to bierze . Nie ma znaczenia czy moto było przechowywane na mrozie, w ogrzewanym pomieszczeniu, z podpiętym czy odpiętym akumulatorem. Jedyne co łączy te wszystkie przypadki jest odstawienie motocykla na dłuższy czas. Po prostu się zdarza i wszystkim cudownie dotyk wraca tak szybko jak zniknął. Jednym szybciej, innym później, liczy się kto ma więcej szczęścia .
Oczywiście podstawy do reklamacji nie ma, bo ekran przecież działa. Pozostaje mieć nadzieję, że po gwarancji też będzie wracał. A jak nie, to lewym kciukiem też się fajnie operuje .

Cieszmy się z funkcjonalności naszych Afryk, bo nigdy nie wiemy co jeszcze nas zaskoczy .
Simon WRC jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem