Cytat:
Napisał zimny
Zanim kupiłem swoje obecne wdzianko, mierzyłem dokładnie ten model - nową RST Adventure III. Wszystko git, trochę ciężka, ale wygodna, dobrze leżała. Prawie kupiłem ale zorientowałem się że membrana nie jest wypinana - tzn jest połączona z ociepleniem. Głupio, wcześniejszy model miał 3 warstwy. Jakbyś jednak robił przymiarki zwróć uwage na to jak ciasne są portki w kolanach - to nie tylko moja opinia, że cos za chudo tam ze szmatą.
Miałem kiedyś taką kurtkę (nie RST ale ze zintegrowaną membraną) i powiem krótko - nie jest to robra opcja. Tyle że w tej RST jest jakoś tak dziwacznie - albo bez membrany wogóle, OK na ciepło, albo jak membrana to z podpinką.
Ja mam tak - bez membrany i podpinki powyżej 25 stopni.
Z membraną - 15-25 powiedzmy.
Z membraną i podpinką - poniżej 15.
Uznałem że przedział 15-25 jest dla mnie tak istotny i na tyle często jeżdżę w takiej temp że chcę miec ciuch który będzie możliwie uniwersalny.
Logiki układu membrany i podpinki w tym RST naprawdę nie mogłem zrozumieć.
|
No właśnie, też do tej pory zakładałem membranę żeby nie wiało i nie wiem po co mi ta zintegrowana ocieplina. Tu chyba RST dało ciała bo nie wiem jakie są plusy takiego rozwiazania. Mierzyłem ten komplet i oprócz tej membrany pasuje mi ale chyba tego nie kupię. Czytam teraz o Richa Tuareg - są 3 warstwy i ponoć niezła jakość. Może sprawdzę...