Podgorica. To jest fajne ze z rana jest juz ciepło

Bałkańskie klimaty. Jaki jest plan na dzisiaj? Wjazd do Albanii
Poranne zakupy i na granice. Pomimo ze to jedno z najwazniejszych przejsc dorgowych, na granicy szybko i sprawnie w kilkanascie minut :-) Jak sobie przypomę czasy ze stałem 3h to naprawdę miło.
IMG_20220613_075826.jpg
Asfalt nówka. No ale co się dziwić jak to jedna z najwazniejszych drog w kraju. E762. Dobrze ze jest asfaltowe pobocze to nie jestem zawalidrogą.
IMG_20220613_085237.jpg
Tam gdzieś jest Teth
Nie. Ja nie jadę do mitycznej drogi na Teth

Na tej asfaltowej juz byłem kilka lat wcześniej. Tylko zakręty i zakręty.
Jest jeszcze ta droga od "południa" przez kanion rzeki Kir. Powiem ze mnie kusiło. Naprawdę. Ale jestem poł dnia w plecy wg planu. I nie mogę sobie pozwolić na jeszcze jeden dzień w plecy. Niestety. O ile na motocyklu mozna "odrobić" brakujące kilometry, to na motorowerze, nie. Fizyki, czasu i przestrzeni nie oszukasz....
Szkoder. Albania fajna na kazdym kroku mają moj motorower :-)
IMG_20220613_093451.jpg
Kymco Active jest kopią Hondy Super Cub. Cała Albania na tym jeździ, na tych kopiach. Są na kazdym kroku.
Zagaduje w kilku warsztatach o sprezyne do stopki bocznej, ale nigdzie nie mają tej części ;-) Ale są pełni podziwu dla tego ze ten moturek tutaj dotarł :-)
Obok Szkodry mam punt turystyczny. Antyczny Rzymski most. No to lece na wioski oglądać go. Fajny. Wiekowy. Imponujące ze to d alej stoi
IMG_20220613_101121.jpg
IMG_20220613_101635.jpg
IMG_20220613_101705.jpg
IMG_20220613_102108.jpg
Dobra. Olać to. Nie pojadę do Teth ale mogę jechać dalej doliną rzeki Kir

Do końca asfaltu :-) Śliczna jest ta droga a Teth kiedyś :-)
IMG_20220613_110505.jpg
Po drodze mijają mnie dwaj motocyklisci z polski na ciezkich enduro. Pytają czy jade na Teth ale im odpowiadam ze tylko do końca asfaltu :-)
IMG_20220613_114724.jpg
Asfalt sie kończy i zaczyna się kamienista mityczna droga

No i pytanie czy jechać dalej czy trzymać się planu. No i zwycieza rozsądek. Trzymam sie planu. Pamiątkowe zdjęcie i zawracam w dół. Ludzie ze złombola jechali tątrase 126p więc Kymco pewnie dojedzie bez problemu tam. Tymbardziej ze miejscowi tam tez mają motorowery adv

Kiedyś :-) Moze nie zaasfaltują :-)