Wątek: XL 750 transalp
Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 20.02.2023, 09:34   #389
WojtasA

WojtasA's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Piaseczno
Motocykl: R1250RT
WojtasA jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 4 godz 31 min 41 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Horizon Zobacz post
A ja się wyłamię i przyznam, że chcę elektronikę i cieszę się, że jest. Mamy ABS, abs cornering, zmienne mapy, mamy ESP (imo super sprawa mówcie co chcecie), mamy elektroniczne wtryski. Jeździ to lepiej niż starsze i sprzęt jest bardziej bezpieczny na długich dystansach.
Dołączam się w 100%!

Co do ABSu w nodze lub w ręku to w sytuacji kryzysowej większość ludzi ciśnie heble na maxa a pojazd robi co mówi fizyka. Są tez przypadki, że ludziom się wydaje że cisną na maxa i wtedy do głosu dochodzi inny system ale to już bardziej w autach.

Generalnie widać tutaj podział pomiędzy zwolennikami analogowych pojazdów, które to odchodzą nieuchronnie do przeszłości w tej części świata a tymi którzy idą z postępem. Nie zawsze ten postęp jest idealny, często ma mroczne strony ale wszystko wokół nas się zmienia, czy nam się to podoba czy nie. Auta zastąpiły zaprzęgi konne, wtrysk gaźniki itp. Może by ta cała dyskusje przenieść do osobnego wątku typu Po ..uj nam ta cała elektronika w motkach, bo o nowym Trampku mało tu treści….
Miłego tygodnia.
WojtasA jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem