Paweł Król
ul. Zuchów 54
Bielsko-Biała
602-833-570
ewentualnie:
Sławomir i Dariusz Bartnik
42-200 Częstochowa
ul. Wodzickiego 67 tel. /034/ 324-41-77 lub 601-430-634
Z tego co wiem Paweł zrobi wszystko i na wszystkim /Adam vel Adagio robił u niego kilka nietypowych kółek i było wszystko OK a Ja również miałem z nim przygodę , którą wspominam nader pozytywnie/. Dodatkowo u Pawła zamówisz też całe koło na gotowo zaplecione na Excelu /musisz mu dać piastę a resztę masz z bańki - podobnie jak i jakieś 7-8 stów hehehehehe/. Ja mam felgę DiD-a ale nie dam głowy z jakiej dryndy bo kupiłem ją solo bez piasty a do zaplotu użyłem szprych z KTM-a. Zaplatałem u swojego mechanika w Gorlicach, który zajmował się również dopasowaniem zawiasów, ramy, modyfikacją elektryki i całą resztą. Problemem felgi z gotowymi już otworami /ale do przeskoczenia/ jest kąt wyjścia nypli w stosunku do kątów otworów piasty. U mnie trzeba było nieco zmienić „styl zaplotu” ale wszystko daje rade i jest bardzo teges. Kupując koło pod AT podstawą jest ilość szprych czyli muszą być 32 a nie jak w większości endurek 36. O wyższości Świat Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkiej Nocy nie będę dyskutował, jeden woli karpia w galarecie a drugi jajka z chrzanem i wędzonką – Ja tam zawsze wolałem 18-stki bo jakieś takie bezpruderyjne i kompatybilne z moim rozmiarem były /z wiekiem rozmiar mi się zmienił ale jeszcze daje rade/ - POZDRAWIAM wszystkich "różnorozmiarowców"
Ps.
Moim zdaniem felga z XR będzie na 100% pasowała bo typ zaplotu na 32 szprychach w Hondzie był raczej jeden - wystarczy porównać koła

ale bez tego głowy nie dam