Wątek: Nawigacja-gps
Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 21.05.2008, 12:31   #35
newrom
heu ?

newrom's Avatar

Miasto: Kraków
Motocykl: RD07
newrom jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 20 godz 17 min 46 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał 7greg Zobacz post
Co to znaczy "nie ma konkurencji (dostępność map)" Chodzi o możliwość wgrania kopii zapasowej mapy
Nie, chodzi o możliwość kupienia, zrobienia, otrzymania w pełni legalnej mapy np topo gór czy innych lasów.
Miałem okazję oglądać mapę drogowa Rumunii z warstwicami - cud, mniut i orzeszki - do kupienia w formacie garmina. A co masz na TT, AM, czy IGO ? Goła warstwę drogową z jakimiś POI i najgorsze że AFAIK nie masz możliwości wyklikania żadnej mapy pod siebie.

Cytat:
Może TT nie trawisz bo za dużo go nie używałeś Albo nie korzystałeś z innych opcji.
Faktycznie niewiele go używałem, dawno dawno temu autoroute od TT (miał taką aktualność że prowadził po dnie zbiornika Czorsztyńskiego pomimo że od lat droga była zamknięta), a później tylko przelotnie navigatora

Cytat:
Przykład. Siedzisz sobie w Krakowie i chcesz jechać do Gdańska. W Garminie wciskasz "DOKĄD" i tam wpisujesz miasto. Nie wiesz na jaką ulicę chcesz jechać, ot do centrum, ale musisz improwizować jakieś ulice czy nr domu.
W garminie mam 'find, miasta (mam wersje us, więc musze jeszcze wybrać mape polski), gdansk - jedz do' i wszystko - żadnych ulic. Może w PNA garmina wygląda to inaczej - tylko raz jechałem z takim urządzeniem i albo gpmapa była zwalona, albo coś kumpel przekombinował z ustawieniami bo mój ręczniak pokazywał zupełnie inną (i poprawną) drogę
W trasę można wkładać różne punkty pośrednie, ale nie używam to i nie będę się wypowiadał co do ergonomii

BTW przymierzam się do zakupu otterboxa i używania PDA na afryce bo mapy dłuższych tras mi się nie mieszczą (brak obsługi kart).

Pozdrawiam
newrom
PS. na aku wodorkowych 2100 czy 2500 mAh jechałem od 8 do 23 z godzinna przerwą na obiad. Zaden PDA tego nie zrobi

Ostatnio edytowane przez newrom : 21.05.2008 o 12:35
newrom jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem