Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 28.05.2024, 10:10   #472
44FG

Miasto: Warszawa
Motocykl: CRF1100L AS, Husqvarna 701 Enduro, KTM 890 Adv R
44FG jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 1 dzień 17 godz 52 min 7 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał rrolek Zobacz post
Coś te Euro5 z filtrem Rade i Wingsem wspomaganymi fuel dongle nie do końca się sprawdza. Robił ktoś z was u krajowych macherów flash ECU? A możeoże lepszy Powercomander? Nie żeby mocy za mało ale:
- grzeje się jednak,
- elastyczność srodku obrotów 5/6 biegu jakby jednak gorsza niż na standardowym filtrze/tłumiku,
- z każdym tłumikem i dolotem za wolno zamykana jest przepustnica - wqrwia trochę jak zmieniasz ze sprzęgłem bo schodzi za wolno i bardzo słabe hamowanie silnikiem w środkowych di dolnych obrotach. Ja wiem, to czasem nie pomaga ale czasami bardzo.
Hej. U mnie taki setup (filtr rade, wings i fuel dongle) całkiem dobrze się sprawdzał. Ostatnio kolega co też ma 701 robił ecu flash w wawie (mototune.com.pl) i bardzo był zadowolony z tego jak mu zaczęła jeździć na niskich i średnich obrotach. Tam jest w oryginale taki paskudny uskok mocy i momentu. Zrobiłem to samo. Jeszcze nie pojeździłem za bardzo oprócz powrotu 12 km asfaltem do domu ale czuć jak to się zupełnie inaczej dołem zbiera. Do tego dajesz +2 zęby zębatkę na tylnym kole i robi się całkiem użyteczne moto.
44FG jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem