20.06.2024, 22:18
|
|
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
Miasto: Scyzortown
Motocykl: No Afrika anymore
Online: 1 rok 7 miesiące 1 tydzień 10 godz 54 min 50 s
|
Cytat:
Napisał ctomch
Dobra, miałem nie pisać ale napiszę.
Nie 450 a 500 (tzn 510). Z prostej przyczyny.
- Silnik jest dużo bardziej elastyczny, a po dołożeniu 360g docisku sprzęgła jest nie "zgaszalny" i brak wibracji.
Zrobiłem tym motkiem 1800km po górach. W Grecji. Dwa tygodnie temu. Jakbym miał się wypowiedzieć to tak:
- zawias przód (mam wersję '24 dwu-komorowy) - oddaję do Sancheza na setting bo mam przemyślenia i chcę mieć lepiej
- zawias tył - sprężyna wymieniona, zobaczymy co będzie na serwisie po 100mth, Sanchez się wypowie
- ergonomia - temat się rozwiązał niejako sam, jak chciałem dorzucić amortyzator skrętu, okazało się że Piotr @Et-Racing robi projekt żeby to ogarnąć bo główka ramy jest jajem i nie wiadomo co i jak będzie. Po testach okazało się że jest zajebiście. A ergonomia, kiera poszła 28mm do góry i jest ok.
- wygoda, cóż, wygodne to to nie jest, zainwestowałem w kanapę Seatconcepts i tyle.
- konkluzje i co dołożyłem,
bak 12L, kanapa, uchwyt do navi/roadbooka, jakieś pierdy
Mam oto obecnie motocykl dla mnie idealny. Prawie bezwibracyjcny, z bagażem i pełnym bakiem ważący 145kg i tyle. Jakbyś chciał się dowiedzieć więcej, pytaj. Jak nie to nie.
|
Problem tylko taki że takie coś trzeba wozić. Dojazdowka 500 km? Przez 3 dni codziennie? Zakładam że możliwe ale na pewno bolesne, mało komfortowe i średnio bezpieczne na szosie.
|
|
|