Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 05.07.2024, 14:32   #22
Majster

Majster's Avatar

Miasto: Chełm
Motocykl: CRF1100 DCT ES
Majster jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 tygodni 2 dni 18 godz 29 min 27 s
Domyślnie

Dam ci kilka rad:
Najważniejsze - wszystkie zgłoszenia mają być na papierze i Ty masz mieć zawsze egzemplarz dla siebie. Zgłoszenia, odbiory motocykla, odmowy odbioru, z datami i podpisami, itd. Gwarancja Hondy to kpina z klienta i sprzedawca / ASO. Jak nie wiedzą jak usunąć usterkę / wadę to grają na czas aż się skończy gwarancja. Masz ochronę w postaci rękojmi, wyznacz sprzedawcy termin 14 dni na przywrócenie motocykla do stanu zgodnego z umową (anomalie pracy, w tym niepokojące dźwięki z silnika to niezgodność towaru z umową) lub odstąpienie od umowy i zwrot kasy, ew, wymiana na nowy, wolny od wad.

Dlaczego tak? Bo na własnej skórze przekonałem się, że nie warto być spolegliwym wobec sprzedawcy / serwisu. Byłem bardzo długo wyrozumiały aż zrozumiałem że jestem głupi z taką postawą. LCM Sokół Lublin w którym kupiłem motocykl, walił ze mną w chuja gdy nie potrafili a później to już bezczelnie nie chcieli usunąć problemu, cały czas grali na czas i ściemniali że wszystko jest dobrze i mam spierdalać. Straciłem duuużo czasu przez niekompetencję ASO Honda w Lublinie a sprawa została bardzo szybko i sprawnie załatwiona gdy wkroczył prawnik z opinią biegłego.

Dlatego jeśli wyczujesz, że serwis już cię nie lubi (bo nie wie jak usunąć wadę) to nie bądź głupi jak ja i nie trać czasu. Sezon w pełni, wydałeś wiadro kasy żeby z uśmiechem korzystać z motocykla a nie bujać się tygodniami albo miesiącami po serwisach.

A LCM Sokół Lublin pozdrawiam środkowym palcem.
Majster jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem