Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 11.07.2024, 13:04   #15
Danny
Moderator

Danny's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Trójmiasto
Motocykl: CRF1000D, CRF300L
Przebieg: 65k+25k
Danny jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 2 dni 18 godz 5 min 16 s
Domyślnie

W tej plasticzanej zbroi Leatta to rzeczywiście można się podgotować przy manewrach. Ja używam Leatt 3DF Airfit która jest podobna do tego Revita Proteus ale chyba zapewnia lepszą ochronę patrząc na konstrukcję. Podoba mi sie natomiast fakt że ten Revit ma długie rękawy z pętelkami na kciuki. Muszę to obmacać przy okazji.

A wracając do tematu to ja, jak jest gorąco, tak jak Jabolos zakładam pod swojego Leatta 3DF Airfit emkowe merino a na wierzch jakąś koszulkę MX żeby zbroi niepotrzebnie nie drapać krzaczorami. Jak się robi chłodno to na zbroję a pod koszulkę MX zakładam kamizelkę z windstoppera która chroni klatę przed przewianiem. Jak jeszcze trochę chłodniej to do tej kamizelki dokładam rękawki MTB z windstoppera, z pętelkami na kciuki. Dołożenie na wierzch kondona przeciwdeszczowego (którego zawsze wożę w torebce na ogonie) i założenie kominiarki (mam taką porządną przeciwdeszczową z goretexu) pozwala przetrwać spadek temperatury o kolejne kilka stopni, dodatkowo cienką pierwszą warstwę merino można zastąpić grubą. Wszystkie te elementy nie zajmują dużo miejsca w bagażu wyprawowym a część z nich może być użyte "cywilnie" - np. kamizelka z windstoppera na wieczorny spacer a termobielizna z merino do spania.

Czyli generalnie podstawa to warstwy i pomysły na limitowanie bagażu przez alternatywne zastosowania dla tego co już i tak wieziemy.