klyjent poprosił o założenie do TA opon, ktore pierwszy raz widze na oczy - ani nazwa, ani model nic mi nie mowia:
Deli SB-117 90/90-21 54 R + Deli SB-117 130/80-17 65 S
made in indonesia - rozmiary sie zgadzaja, nosnosc i v-max tez. kupione w polskiej firmie wiec pewno jakies drogowe dopuszczenie miec musza - faktura, gwarancja itd. przyszly w 24h z czestochowy od podobno glownego importera tej marki. produkcja z konca 2023 i komplet z wysylka kosztowal... 462pln.
nie mam zdania na ich temat bo moto jeszcze na podnosniku - poskladam to sie przejade. pod reka czuc bardzo miekka mieszanke ( na sieci sa opinie, ze trzymaja poprawnie ale szybkie zuzycie jest problemem). jakosc wykonania nie odbiega od tzw. normalnych opon - gdyby na tym pisalo Metzeler, albo Michelin to nic niepokojacego nie zwrociloby mojej uwagi. ludzi na wulkanizacji zapytalem czy byly jakies klopoty z wywazeniem bo opony tanie i mi nie znane. odpowiedzieli, ze nie - standard.
zakladalem kilka razy CST CM-617 czyli MAXXIS M6017 i nie mialem negatywnego odzewu od trampkowców - zakładałem je tylko w xl600v. zobaczymy jak bedzie z tymi, chociaz na rzetelną recenzje bym nie liczył: Miś nie ma doświadczenia w jezdzie na motocyklu i będzie robił śladowe ilości kilometrów. na sieci te Deli SB-117 maja opnie taką na ~70% zadowolonych.
p.s. ktos wie jak wygladaja na oponie znaki homologacji drogowej - bo nie wiem czy naklejki w koszu znajde.