Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 22.08.2024, 15:25   #16
Bohun

Bohun's Avatar

Motocykl: nie mam AT jeszcze
Bohun jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 2 dni 17 godz 19 min 3 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał ramires Zobacz post
Co do śmieci (może nie fotografowałem tego), ale jest to plaga, przydrożne dzikie wysypiska, praktycznie brak koszy na śmieci w porównaniu do PL oczywiście.
Uważam Czarnogórę za dość czysty kraj... To znaczy trzeba najpierw pokręcić się po Albanii i wjechać do Montenegro, żeby docenić czystość, możliwość płacenia kartą itp. Wg, moich odczuć Albańczycy jeżdżą bezpieczniej od Czarnogórzan, którzy potrafią zatrzymać auto na ekspresówce, bo rozmawiają przez telefon, albo zostawią auto na pasie drogi na awaryjnych i idą do sklepu. Reszta stoi w korku.

W tamtym tygodniu w Starym Barze na bezpłatnym parkingu siłowałem się z lokalnym bandytą, który blokował drzwi w moim aucie i chciał 3 euro. Zwątpił jak w tym samym czasie zacząłem dzwonić na policję, żona zaczęła nagrywać całą akcję i na to wszystko kierowca autobusu turystycznego wysiał i szedł w ich stronę. Odeszli zakrywając twarze.

Booking pierwszy raz w tym roku zadziałał bez problemu. Może mi się wydawać , ze mniej turystów do przednich lat. W tamtym roku od Baru do Budwy szukałem czegokolwiek odbijając się od drzwi do drzwi, pokazując zaakceptowaną rezerwację na, którą wzruszali ramionami, że mają full.

Polecam ten i inne kraje jugo, bo zawsze się coś dzieje W tym roku rzeczywiście żar z nieba, bo nawet rowerem ne pojeździłem.

Ekologiczni też są, bo i wjatraki posiadają w tych stertach śmieci: