Wątek
:
Kącik cycatych BMW GS 100/1100/1150/1200/1250
Wyświetl Pojedyńczy Post
28.08.2024, 20:54
#
969
garbaty
Miasto
: P-ń
Motocykl
: nie mam AT jeszcze
Online: 2 tygodni 4 dni 10 min 11 s
Moja srebrna franca uraczyła mnie taką awarią po całym dniu jazdy. Szukałem długo i obstawiałem właśnie tps lub halle. Trochę tła: krążymy z kolegą po górach Rumuńskich, dostaliśmy w palnik bo wybraliśmy się na trasy dla 4x4 które są puściutkie po ostatnich opadach i lawinach. Są w większości nieprzejezdne. Musieliśmy się rozdzielić i ustawiliśmy się na spotkanie pod jakimś hotelem jak juz zjedziemy z gór. Zjechałem, pozwiedzałem okolice i czekałem na kolegę. Zadzwonił ok 17 że nie da rady zjechać i potrzebuje pomocy. Szukaliśmy się ze 2h, dojechałem na ok 1800m i ruszyłem dalej pieszo zostawiając zapakowany motocykl w bezpiecznym miejscu. Sprowadziłem sprzęt Rafała do mojego i tu miespodzianka bo mój nie pali. Krztusi się, czka, jak tylko dotknę manetki to zdycha. Nic złego się wcześniej nie działo. Na padniętym silniku stoczyłem się z górki ok 3km i dalej 3 asfaltem trochę pchany, trochę jadąc. Jak odpiąłem tps to odpalał na 5s, czasem nawet dał się wkręcić na 3500rpm i jakoś się dokulałem do hotelu o 2130. Rano poszukiwania przyczyn usterki i dzięki koledze z FB który nakierował mnie na pompę i filtr usunęliśmy ją w miarę sprawnie. Zacząłem od pompy bo choć tps wydawał lub halle wydawały mi się bardziej prawdopodobne to sprawdzenie pompy wymagało mniej roboty niż zweryfikowanie pozostałuch pomysłów.
garbaty
Zobacz publiczny profil
Odszukaj więcej postów napisanych przez garbaty