nie wiem jakie tworzywa ze sobą kleisz mój kumpel co był szewcem każdy klej testował

próby klejenia próby rozrywania.
wiele klejów wymaga aktywacji albo temperatura albo przez nacisk tzw kleje kontaktowe dlatego szewcy tłuka buty młotkami

z tych co pamiętam moment, butapren czy cos takiego w puchach jak farba 1l
https://artykulyobuwnicze.pl/pl/p/KL...-0%2C8-kg/3212
zreszta zobacz co te "fleczki" "nie pamiętam gdzie kolega kleje kupował ale cos mi tak świta ze tam sprzedają" a i nici jak trzeba to sobie kup porządne i szydło.
a najlepiej zadzwoń doradza ci.
Cała podeszwę musisz oderwać. Wyszlifować papierem. oczywiście but musi wyschnąć wcześniej. Przed klejeniem aceton - odtłuścić klej po nałożeniu na obie powierzchnie musi wyschnąć, cześć z klejów należy podgrzać inne musza odparować same i łączysz docisnąć najlepiej młotkiem na kowadełku z 3 dni polezą mozna wydąć
but pierwszy tydzień schnie potem 2 dni sie robi i potem leży kolejne 3- 4 dni

i jest do odbioru dopiero nawet moje para tyle samo leżała co inne
ile ja w pracowni szewskiej kumpla (zakład z tradycjami) spędziłem to moje

ale butów bym nie kleił sam oddał bym do szewca
Ma czym zrobic szlifierki, stingerka jakieś kawałki tworzyw na wymianę od skór do gum pianek , kleje, nici które szewc zna ma popróbowane to w sumie najważniejsze co z czym a i kolega miał cos takiego tez jak jedne klej na tworzywo a drugi do klejenia ale to zazwyczaj smarował na fajrant a klejił na drugi dzień tym robił cos co sie nie chciało kleić
wiem ze gówno pomogłem ale moze akurat