Cytat:
Napisał michau
Ramires, a te tracki do których link wystawiłeś, te od kolegi Długi TA? Wiesz co to za trasy? Jak kreślone? Jaki ich charakter?
|
Nie bardzo wiem, o co Ci chodzi, postaram się odpowiedzieć, ale jakby to nie była właściwa odpowiedź to pytaj.
Z PL na Bałkany przelot autostradowy, bo na Węgrzech jakoś dla mnie nie ma nic ciekawego a SK mam pod bokiem i tłukę się tam w wolnych chwilach (polecam wschodnią część).
Jeżdżę sam moto nieprzystosowanym do terenu (ciężar, centralka, zębatka zdawcza 16Z) z nikłymi umiejętnościami jazdy terenowej więc generalnie trzymam się czarnego, ale podczas każdego z wyjazdów jakieś odcinki terenowe są.
Nie wszystko jest w tych linkach (miałem 3 wyjazdy - jedną mapkę mi wcięło). Podczas każdego z wyjazdów miałem odcinki terenowe, nie zawsze prowadzące najłatwiejszą drogą do punktów, które chciałem zobaczyć - trasę wyznaczam w google maps, przeglądam na zdjęciach satelitarnych a później wklepuję w navi.
W linkach nie ma kawałka TET MNE od Šćepan Polje do Trsy, tam też się pozmieniało - już inaczej się na trasę wjeżdża, chyba trzeba wpierw odbić się na posterunku MNE a potem zawrócić, od strony Trsy poprawili już drogę, nowy, równy szuter, nie wiem jak daleko.
Do Lukomiru pierwszy wyjazd miałem od Dżepi, dość ciężko. W tym roku pojechałem od drogi R422a, o wiele łatwiejszy dojazd.
Czasami wepcham się w kłopoty jak Ovčiji brod lub Paklarske stijene (tu miałem info od WIR-owców, ale to nie ta liga, odpuściłem :-) )