Zaryzykuję:
Melon. Za bycie nacjonalistą, Ojciec by mnie pochwalił.
Za bycie ujem dostał bym wpier...l
Cytat:
Napisał chomik
Nie podważam mordów
|
Przecież nikt Ci tego nie zarzucił. Chyba, że to Twoje odczucia...
W moim wątku „Kresy, skąd się wzięli sami swoi” krytykowałem postawę Ukraińców nie przystającą do czasów bądź co bądź wojny i tego, czym nas karmią media, czyli o kompleksowej wojnie, zburzonych kamienicach we Lwowie, których minister S. zapowiedział odbudowę, zaciemnieniu itp. jakie mają wpływać na nasze postrzeganie potrzeb UA.
Nigdy i nigdzie nie kwestionowałem wojny, ani prawa do obrony UA ani Rosyjskiej agresji.
W swoich zdjęciowych relacjach niemal wszędzie pokazywałem ukraińskie groby, pisałem o wdowach i inwalidach. Jak więc mam zareagować na taki Twój wpis jak poniżej?
Cytat:
Napisał chomik
|
W moim odczuciu, w skrócie, potraktowałeś mnie, jak ruską onucę, bo negowanie wojny to ich narracja.
such.jpg
Cytat:
Napisał ATomek
We Lwowie też świętują, wystawienie nowego pomnika Romanowi Szuchewyczowi, dowódcy UPA. Ciekawostką jest miejsce: Cmentarz Łyczakowskiego. Idą po trupach dosłownie i w przenośni.
|
Na taki mój komentarz o nowym pomniku Szuchewycza
zarzucasz mi nienawiść i jednocześnie zrównujesz mnie z nacjonalistami hołdującymi zbrodniarza:
Cytat:
Napisał chomik
Mówicie jak nacjonaliści, co za różnica między nimi jak i Wami... dla mnie to samo, tylko druga strona barykady, efekt ten sam. Nienawiść.
|
W połączeniu z używaną przez Ciebie nowomową "
w Ukrainie" wpisuje się to w modną ostatnio próbę symetryzmu, czyli zrównania winy bycia nacjonalistą. Początkowo założyłem brak wiedzy, ale po Twoim wyjaśnieniu widzę Twoje zamierzone działanie ideologiczne. Twoje prawo wyznawać co chcesz. A o to nie zamierzam się spierać.
Epitet NACJONALISTA wybrzmiał u Ciebie złowrogo. Ja nie będę wyrzucał Ci jego braku, ani dyskutował wbrew faktom o Twoich odczuciach
Cytat:
Napisał chomik
...to tylko moje odczucie płynące z tego z co WY piszecie i jakie macie do tego podejście, przykro mi, ale czuć tę nienawiść płynącą. Ja tego nie uznaję i to dla mnie to dokładnie to samo jak robi druga strona. Właśnie tak rodzą się wojny. "Auschwitz nie spadło z nieba...."
"
|
Wolałbym rozmawiać jednak o faktach, bo kierujesz w moją stronę zbyt grube lufy.
Chomik. Wątek ważny, ale przez to, że opisywany tu, na tym forum nie wart trucia naszej motocyklowej znajomości, którą bardzo cenię.